Desert prajitura pufoasa cu mere

de nico_nico in Prajituri, 17 Mar 2019 | 4889 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 150 ml apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.(sau 20 gr drojdie dizolvata în puțina apa calduta )
  • UMPLUTURA:
  • 1-1,5 kg. mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom (optional)
  • 2 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu mere:

 Faina se amesteca cu margarina, apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Intr-o tava dreptunghiulara tapeatata cu hârtie de copt se pune prima foaie, apoi umplutura apoi a doua foaie. Daca mai ramane coca, faci grilaj deasupra.
 Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu zaharul, se calesc pana scade zeama, apoi se adauga scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom(optional) si cele 2 linguri cu gris. Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand e gata coapta, o lasi la racit si pui zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dulceata - de post