Desert prajitura de caramel

de Zamfira in Prajituri, 16 Oct 2015 | 31041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 2 pachetele cafea 2 in 1
  • praf de sare
  • Crema de caramel:
  • 2 pliculete budinca de caramel
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de caramel:

Blatului: Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia, astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina, cafeaua instant si praful de copt.

In final adaugam albusurile spuma (in care am adaugat un praf de sare).

Amestecam totul cu grija pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava de prajituri tapetata cu hartie pentru copt. Punem tava in cuptorul incalzit la 180 grade, primele minute lasam focul la maxim, apoi reducem intensitatea. Timp de coacere 30-35 minute.

Lasam blatul sa se raceasca.

Crema: Fierbem budinca din 2 pliculete praf de budinca, 500 ml lapte si 4 linguri zahar tos si o lasam apoi la racit. Frecam untul cu 4 linguri zahar pudra.

In final omogenizam cele doua compozitii cu mixerul pana cand se amesteca untul cu budinca. Atentie: budinca trebuie sa fie foarte rece!

Batem frisca 450 ml spuma tare.

Caramelizam 3 linguri de zahar si cand are culoarea de chihlimbar adaugam 50 ml frisca lichida si 1 lingura ulei. Atentie la aburii fierbinti care se produc odata cu adaugarea lichidului de frisca!

Intindem crema de caramel pe suprafata blatului rece.

Deasupra punem frisca batuta tare, iar in final sosul de caramel (usor caldut) distribuit cu o lingura, iar apoi amestecat putin in frisca cu ajutorul unei furculite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:57

Yummy-yum!!

Zamfira 1

18.10.2015, 11:05

Multumesc Xandrinne

cornelia16_2002 1

12.08.2017, 22:26

este un deliciu, am facut-o si eu azi. felicitari pt reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars