Desert paleuri cu ciocolata

de madi_marin in Dulciuri, 17 Aug 2018 | 7297 vizualizari

 

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

 

INGREDIENTE

Fusecuri:

  • 200 g unt moale
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 300 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • un praf de sare

Crema:

  • 100 g ciocolată amăruie cu 70% cacao
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură zahăr pudră

Glazura:

  • 100 g ciocolată amăruie cu 70% cacao
  • 1 linguriţă de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paleuri cu ciocolata:

Se mixează spumă untul cu zahărul.

 Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.

 Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată cu hârtie de copt (la distanţă de 2 sau 3 cm una de alta),  care se coc la 180 grade C, pentru 15 minute. Se scot la răcit pe o tavă.

 Pentru cremă : se înfierbântă frişca lichidă împreună cu zahărul pudră, apoi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţele. Se lasă câteva minte, apoi se omogenizează crema şi se dă la frigider. Înainte să umplem paleurile, se mixează puţin.

 Pentru a obţine glazura, se topeşte ciocolata rapid la cuptorul cu microunde împreună cu uleiul.

 Fusecurile răcite se lipesc două câte două cu cremă şi se glasează cu ajutorul unui cornet confecţionat din hârtie de copt.

 Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca