Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel

de vio_dreams in Dulciuri, 17 Feb 2013 | 10841 vizualizari

 

INGREDIENTE


  • pt crema de branza:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr crema de branza
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita extract vanilie
  • pt compozitia de mere
  • 1 kg mere dulci-acrisoare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • pt sosul caramel
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel:

Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara.

Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca.

Intr-un vas caramelizam zaharul. Nu il lasati sa se arda fiindca devine amar. Cand zaharul s-a caramelizat  adaugam untul si omogenizam pana untul este topit complet si incepe sa capete consistenta unui sos.

Batem frisca pana devine ferma. 

Frecam crema de branza cu zaharul pudra si adaugam extractul de vanilie.

Lasam cateva linguri de frisca deoparte pentru decor iar restul o amestecam cu crema de branza. Obtinem o crema aerata, ferma.

Incepem sa montam desertul in pahare astfel: o lingura de crema, o lingura de mere, o lingurita sos caramel si continuam astfel pana umplem paharele.

Decoram cu frisca si sos caramel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere in aluat de foitaj