Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata

de Gherca Daniela in Prajituri, 23 Feb 2018 | 2942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g unt/ margarina
  • 200 ml lapte
  • 4-5 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o mana de visine din visinata sau din compot
  • o mana de miez de nuca macinata
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata:

 Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar peste, turnam siropul racit, faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, miezul de nuca macinat si visinele din visinata. Amestecam bine toate ingredientele iar la sfarsit adaugam albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare,  omogenizand usor cu o spatula de sus in jos.
        Compozitia rezultata o turnam intr-o forma de guguluf pe care o ungem cu putin ulei si o bagam in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
        La final, cand o scoatem o pudram cu zahar pudra si o putem servi cu placere!

TIPS-URI

1

In prajitura se poate pune gem/dulceata

2

In loc de zahar pudra deasupra ii putem face o glazura din ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Brownie cheesecake