Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere

de cristeena20 in Prajituri, 28 Apr 2014 | 78952 vizualizari

 

Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere
I se mai zice Tavalita, dar difera de unele retete prin faptul ca blatul e cu miere si are un gust minunat. Pntru aceasta reteta vom avea nevoie de: oua, zaar, unt, miere, lapte, faina

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere:

  • Blat:
  • 3 oua mari
  • 400 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 4 linguri miere
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 pachet de cocos in fulgi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere:

Cum se prepara Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere:

Blat: Punem intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si punem la foc mic sa se topeasca bine. Lasam sa dea cateva clocote apoi stingem si dam vasul deoparte sa se raceasca. Cand s-a racorit adaugam faina amestecata cu praful de copt si turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt).

Se face testul cu scobitoarea si chiar daca pare rumenit deasupra trebuie vazut sa nu fie crud in interior. Din cauza mierii capata o culoare maronie deasupra. Se scoate din tava cu grija si cand e rece se taie cuburi.

Glazura: Amestecam toate ingredientele intr-un vas si punem la foc mic sa fiarba pana se mai ingroasa. Sa vedem daca e bine legat siropul turnam cateva picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca picaturile raman inchegate frumos, e gata. Daca se imprastie, mai lasam putin pe foc.

Luam de pe foc si inmuiem cuburile de blat in glazura si le scoatem pe o tava cu grija. Facem la fel cu toate bucatile. La final, le tavalim prin fulgi de nuca de cocos. 

Este o prajitura foarte aromata si delicioasa!

Foarte buna si spornica este si reteta de Tavalita cu nuca dar si cea de Batoane cu glazura

Va recomandam si reteta de Prajitura Tavalita cu nuca de cocos

TIPS-URI

1

Se poate face si tavalita prin nuca macinata, e foarte gustoasa si asa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

DeloraBalomirean 1

10.03.2018, 15:54

Groaznica reteta! Nici nu se specifica la ce temperatura trebuie sa fie cuptorul, daca trebuie pre-incalzit...plus ca la blat se enumera unt la ingrediente, dar in descriere se spune de margarina. Alt mare minus e ca 500g de faina e exagerat de mult. Eu am facut reteta exact ca aici si mi-a iesit blatul tare ca cimentul de la atata faina si nu a mai absorbit glazura. Multumesc ca m-ati facut sa arunc bani pe ingrediente. Succes in a mai prosti si alti oameni. Poate unii din ei va mai dau si cateva click-uri pe reclama si faceti niste banuti.

AlinaCristiana 1

18.08.2020, 22:51

Prea multa faina!!! Nu se pune atata faina,m-am luat dupa voi si am stricat prajitura,a iesit indesata si f tare. Eu am facut reteta de f multe ori,dar cu 300gr faina si a iesit moale si pufoasa.

cristeena20 1

23.08.2020, 12:57

Imi pare rau ca nu vi-a iesit. Eu asa am reteta si merue am facut-o asa-a iesit mereu foarte buna iar blatu foarte pufos. Imi cer scuze de neintelegerea cu cuptorul-era preincalzit si la 180 grade; Poate nua iesit din cauza prafului de copt sau altceva ce nu ati facut bine, Daca dumneavoastra nu vi-a iesit nu inseamna ca reteta nu e buna-cu tot repsectul. Inteleg ca sunt si alte retete-eu am imparatsit reteta mea pentru care bag mana in foc ca e buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita