Desert briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 13 Noi 2018 | 2637 vizualizari

 

Un dulce rapid si bun pentru cei mici, dar si pentru cei mari alaturi de o cafeluta! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 briose:
  • 400 g crema de branza (fromage blanc) eu am folosit Jockey (foto)
  • 150 g zahar
  • 3 oua mari
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt (11g)
  • 250 g faina
  • In plus ciocolata finetti sau nutella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata:

Intr-un bol punem crema de branza impreuna cu ouale, zaharul, uleiul, putina sare si vanilia apoi mixam doar pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt cernute si mixam din nou pana obtinem un aluat omogen.

In tava de briose asezam hartiute speciale pentru briose, pe care le ungem cu putin unt topit si cu ajutorul unei linguri punem aluat doar pe jumatate in fiecare forma, in centru punem cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi umplem formele cu restul de aluat.

Dam tava la cuptorul incins pentru 20-25 minute la 180°C.

Cand sunt gata lasam briosele sa se raceasca direct in tava, fara a le scoate din forme.
Dupa ce s-au racit se pot servi alaturi de o cafeluta, ceai sau ce va place!
Se mai pot pudra cu zahar pudra!
Sunt foarte gustoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

16.11.2018, 10:40

Buna umplutura

dantes 1

17.11.2018, 16:57

Bune!

Ancutsa 1

17.11.2018, 20:29

Pufoase si gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dovleac