In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza
In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza
Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori la un gratar pe ochi sau electric.
Sosul iese insa delicios cind ingredintele sint coapte pe gratar cu jar. Asadar, rosiile si ardeii capia s-au rumenit frumos in timp ce am curatat si pisat usturoiul.
Dupa ce le-am luat de pe gratar le-am decojit si taiat cubulete (rosiile) si fisii (ardeii capia).
Usturoiul pisat l-am frecat cu putina sare si apa, pina a devenit o pasta usor apoasa.
Am pus intr-un wok (puteti folosi si o tigaie normala) la calit ceapa taiata peshtishor cu putin ulei de masline, iar dupa ce a devenit aurie i-am adaugat o ceasca de supa de legume si am lasat-o 3-4 minute la inabusit (daca nu aveti supa se poate completa cu 1/2 cub de Knorr concentrat de legume si o cescutza cu apa).
Am adaugat rosiile coapte si ardeiul copt, sarea, piperul si putina boia iute si am mai lasat 5 minute pe foc amestecind.
Dupa ce am oprit focul si compozitia s-a odihnit circa 4-5 minute, am pus si usturoiul si o mina de patrunjel taiat marunt.
Amestecati si turnati peste bucatile de peste.
Normal, sa nu uitati mamaligutza si ardeii iuti copti si ei pentru cei care prefera un "condiment" in plus :).