Cornulete umplute cu nuca

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 24 Mar 2013 | 7920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • coaja de la o lamaie
  • 5 linguri de smantana
  • 3 linguri untura de porc
  • 1 varf cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete umplute cu nuca:

Framantam aluatul din faina pe care am cernut-o, adaugam sarea, galbenusurile, coaja de lamaie, untul si smantana treptat pentru a vedea cat trebuie ca aluatul sa fie usor elastic. Dupa ce e gata aluatul formam un sul pe care il taiem in 4 bucati.

Fiecare bucata o intindem in forma unui cerc. Fiecare foaie o ungem cu un strat subtire de untura si le suprapunem, apoi le rulam si intindem aluatul intr-un strat mai subtire cam de 4 mm si il decupam cu o forma putin mai mare ca cea a unei cani sau cu cana.

Umplutura: se bat spuma albusurile, se adauga zaharul si nuca macinata.

Se pune umplutura pe fiecare cerc si se ruleaza. Se aseaza in tava unsa cu ulei, eu am taiat fiecare cornulet in trei locuri , apoi i-am dat la cuptorul preaincalzit la 200C. Se coc 25 de minute la foc mediu. 

Cand s-au terminat cornuletele le-am tavalit prin zahar pudra!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete umplute cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]