Cornulete fragede cu rahat

de Valyvalentyna in Dulciuri, 29 Mar 2014 | 8291 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta sunt f f fragede....am facut pt. prima oara si au iesit super bune..!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 220 g untura de calitate pt. prajituri sau un unt de minim 70% grasime,
  • 1 praf de copt,
  • 12 linguri de apa,
  • 2 linguri de otet,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • un praf de sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu rahat:

Amestecam toate ingredientele solide intr un vas {faina, praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat}. Adaugam untura, apa si otetul si framantam aprox. 5-10 minute, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini {nu dam la rece}.

Apoi rupem un sfert din coca si facem o bila pe care o intindem pe blatul de lucru pudrat cu faina, taiem cercul in doua apoi in patru in functie cit de mici sau mare vrem cornuletele. Taiem rahatul in cubulete si il punem in marginea exterioara a razelor si apoi rulam. Setam cuptorul la 375 grade F {180 grade C}. Plasam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam la cuptor pt. 30 minute pana se rumenesc usor {depinde de cuptorul fiecaruia poate dura mai putin}.

Cand sunt gata le dam prin zahar pudra si le lasam sa se raceasca.

TIPS-URI

1

Le puteti umple si cu nuca ..!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu untura