Aceasta reteta seamana foarte mult cu reteta bunii de cornulete, dar cu mai putina grasime si nu cu magiun ci cu gem de visine, am facut eu .
Imi aduc aminte cu mare drag cand faceam impreuna cu ea cornulete, gogosi sau tascute cu magiun sau branza ...hmm cat de bune puteau fi.
Si la fel ca ea am avut si eu ajutor :)
Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.
Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .
Acuma le acoperim si le lasam pana pregatim umplutura si tava .
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.
Intindem aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine ..dar totusi nu foarte subtire. Taiem patratele , punem in mijloc umplutura si rulam .
Asezam pe tava si continuam pana cand terminam toate .
Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .
Le pudram cu zahar cand sunt gata si servim alaturi de ceasca de cafea, de lapte sau ceai sau asa ..pur si simplu