Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca

de Angelina_Elena in Dulciuri, 9 Mai 2013 | 6730 vizualizari

 

By Ioana (e-Retete)

 

INGREDIENTE

Pentru 40 de cornulete avem nevoie de:

  • 460 g faina
  • 9-10 linguri apa
  • 4 linguri untura
  • 2 linguri otet
  • 2 pliculete praf de copt (16 g)
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 400 g dulceata de prune
  • 250-300 g nuca macinata

Decor:

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca:

Intr-un vas  punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).

Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.

Framantam aluatul aproximativ 5 minute (aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini).

Pentru umplutura amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare.

Impartim apoi aluatul in 4 bucati.

Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.

Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica, punem umplutura de-a lungul si rulam cu grija.

Taiem foaia in bucatele de aproximativ 3 cm.

Coacem cornulete la foc portivit pana se rumenesc usor pe talpa.

Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!

Dupa ce le scoatem din cuptor le trecem fierbinti prin zahar pudra (eu le-am trecut prin zahar pudra inainte de servire).

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Aluatul NU contine zahar!

2

La inceput punem doar 9 linguri de apa, iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam, adaugam inca o lingura de apa!

3

Daca nu doriti sa puneti nuca in umplutura atunci folositi o dulceata tare, gen magiun(silvoita), pentru ca umplutura sa nu curga in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca