Cornuleţe cu nucă şi vanilie

de diaconta in Prajituri, 9 Feb 2013 | 6607 vizualizari

 

Am tot văzut reţeta la fete,ba chiar am mâncat din acela făcute de Ancuţa la Sibiu.
Foarte foarte fragede şi bune.Eu am modificat puţin reţeta dar pot să spun că sunt delicioase şi în varianta asta.Pentru cei care nu vor să folosească margarina,pot să folosească unt,dar nu vor fi la fel de fragede(nu ştiu de ce).

 

INGREDIENTE

  • 80 g untura
  • 130 g margarina
  • 100 g nuca macinata
  • 280 g faina
  • 70 g de zahar.
  • 1 ou
  • ½ plic praf de copt
  • sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe cu nucă şi vanilie:

Untura si margarina le-am mixat împreuna cu zaharul.

Am adaugat apoi oul si am mixat  pâna s-a încorporat.

Faina cernuta am amestecat-o cu sare si praful de copt.

Peste crema de margarina ,am pus nuca macinata,apoi faina.

Am adaugat aromele.

A rezultat un aluat mai moale pe care l-am lasat la frigider  jumatate de ora.

Din aceasta compozitie am format cornulete si le-am asezat în tava pe hârtie de copt.

Am pus tava în cuptorul încalzit în prealabil pentru 20 de minute.

Le-am lasat sa se racoreasca putin si le-am pudrat cu zahar.

Pur si simplu se topesc în gura,atât sunt de fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe cu nucă şi vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede