Ciorba de potroace

de mirela0911 in Ciorbe, 2 Ian 2017 | 6695 vizualizari

 

Aveam ciorba asta salvata la favorite de ceva vreme si am zis ca acum, cu sarbatorile astea, ar fi excelenta. Asa a si fost. Mi-a placut tare mult reteta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-potroace-a-la-radu-anton-roman-67903.html, preparata de Sylvia, asa ca am preparat-o si eu. Multumesc mult Sylvia! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g bucati de pui de casa (cosul, aripile si gatul)
  • 400 g pipote
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 1 lgt sare
  • 4 l apa
  • 20 boabe piper negru
  • 2 lg orez
  • 1 l moare (zeama de varza)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • frunze de leustean (eu am avut frunze uscate)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. 

Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa.

Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa sa dea in clocot. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai este spuma, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, cca. o ora. 

Legumele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Dupa 30-40 de minute, se adauga legumele si boabele de piper si se lasa sa fiarba in continuare. Cand este aproape gata, se adauga orezul spalat bine si se mai lasa pana se fierbe si acesta.

Intr-un ibric, se pune zeama de varza la foc si cand incepe sa fiarba, se toarna peste ciorba si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se lasa putin la racorit.

Inre timp, se amesteca smantana cu galbenusurile, apoi cu un polonic, se ia din ciorba si se adauga peste smantana. Se amesteca si se toarna in oala cu ciorba, amestecand pana se omogenizeaza totul. Se pun frunzele de leustean si se acopera oala lasand sa se imbine aromele.

Se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute si un colt de paine de casa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu trebuie adaugata sare, deoarece zeama de varza este suficient de sarata.

2

Timpul de fierbere poate diferi in functie de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe