Fasolea se pune la inmuiat cateva ore. Apoi se fierbe in apa cu sare. Eu am fiert-o si am aruncat apa de doua ori. Astfel e mai usor tolerata si nu baloneaza. Separat se pune apa la fiert. Se spala si se taie costita si se lasa sa fiarba. Se adauga ceapa si fasolea prefiarta. Cand si fasolea si costita e aproape gata se adauga morcovii rasi. Se adauga sare dupa gust si tarhon. (eu am intotdeauna un borcanel cu tarhon pus in sare si otet)
Se pune o lingurita-doua de otet de pe tarhon. (se poate si mai mult otet insa noua nu ne place tare acra). Desi in Ardeal la aceasta ciorba ca si la multe altele se face "rantas" pentru ingrosat ciorba, eu am preferat o varianta mai light. Astfel, intr-o cratita am amestecat 2 linguri pasta de rosii cu 2 linguri faina si am adaugat treptat zeama de la ciorba. Am fiert-o si am turnat-o apoi peste ciorba.