O nebunie este, pentru mine cel putin...
Intai si intai pregatim toate legumele .
cartofii ii spalam ,ii radem si ii taiem cuburi mai maricele.
morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.
ardeiul rosu si galben si taiem cubulete.
cepele le curatam,le spalam si le tocam.
rosia o spalam,o curatam de coaja si o taiem bucati.
loboda o spalam bine si o taiem julien.
leusteanul si patrunjelul le indepartam cozile si le tocam marunt.
intr-o oala punem cam 4 litri de apa la fiert.
cand fierbe adaugam:cartofii,morcovul,ardeii,ceapa.
spalam si zarzavatul din cel pus pe iarna si il adaugam si acesta.
lasam totul sa fiarba cam 10 minute ,la foc potrivit,iar oala o acoperim cu un capac.
apoi adaugam rosiile.
mai lasam sa fiarba vreo 15 minute si punem si loboda.
cand legumele sunt bine fierte,adaugam borsul ,dupa gust,in functie de cat de acru doriti.
condimentam cu sare si piper.
dupa ce a dat cateva clocote ,la sfarsit punem patrunjelul si leusteanul.
ii mai dam doar 2,3 clocote si inchidem focul la ciorba.
va puneti intr-o farfurie la racorit si serviti.
se poate manca si cu smantana.