Bineinteles ca nu m-am putut abtine la aceste delicioase chiftele si am "furat" si eu reteta de la gaby_d .Multumesc pentru reteta! Prima data am facut de proba intr-o tava mai mica sa vedem cum sunt,le-a mancat iubitul meu pe toate:)) Trebuiau sa vina ai mei de la servici si am mai bagat o tura la cuptor.Am modificat putin reteta,ce-i drept ca am avut niste chiftelute de ieri gata facute!Au mers de minune alaturi de un sos picant de rosii...
Pentru aluat am amestecat faina cu drojdia. Am adaugat sarea ,berea si la final uleiul. Am framantat bine timp de 5 minute pana a devenit un aluat nelipicios.
Pentru chiftelute am calit ceapa cu bulionul ,am adaugat restul ingredientelor si am modelat chiftelute potrivite. (Cum am spus si mai sus eu le-am avut gata prajite de ieri)
Am impartit aluatul in 15 parti egale si am pus in mijlocul fiecarei bucatele o chifteluta. Am stras marginile bine si am aplatizat usor.
Am uns un vas termorezistent cu unt si am introdus chiftelutele la cuptor pentru 35 de min.(Eu le-am uns cu galbenus si am presarat putin sare pe ele
Pentru sos am pus sucul de rosii pe foc impreuna cu apa ,usturoiul,ardeiul iute si foile de dafin. Am amestecat faina cu uleiul de masline si am mai lasat sa fiarba 10 minute.Am mai adaugat zahar,,secretul gustului si patrunjel proaspat tocat.Este un sos dulce/picant delicios