Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce

de Bya Ralu in Vita, 31 Oct 2014 | 4697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce
  • 1 tava de carne tocata de manzat
  • ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 lingura de orez
  • 100 ml vin alb
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • foi de dafin,cimbru
  • vegeta,piepr ,boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce:

Se taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute.

Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita).

Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline,se adauga si orezul si ciuperciile spalate si taiate marunt.

Se amesteca legumele calite cu carnea tocata,se adauga vegeta,piper si boia dulce.

Se impacheteaza sarmalutele si se pun pe o farfurie.

Se toaca putina varza,se pune pe fundul oalei,se stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza sarmalele.

Deasuprase pune varza tocata, se condimenteaza cu sare si cimbru si foi de dafin.

Se pune vinul si cutia de rosii cuburi,se acopera cu un capac si se pune la foc pentru circa 2 ore.

Daca apa scade se adauga apa.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale traditionale