Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar

de Brindusa in Vita, 15 Iun 2010 | 10268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 500 g vita, tocata
  • 3 linguri de orez
  • 1 legatura marar
  • 2 cepe medii, tocate fin
  • 2 rosii date prin blender (sau 2 linguri pasta de tomate)
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
  • apa fiarta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar:

Pregateste dovleceii: curata-i de coaja cu aparatul special. Taie putin din varful mai subtire si, cu o lingurita sau cu aparatul de scos cotorul merelor, scoate bine toate semintele din dovlecei.

Amesteca bine carnea cu orezul, sare, piper, rosiile tocate, mararul tocat fin, ceapa tocata.

Umple dovleceii cu amestecul de carne. 

Pune dovleceii intr-o cratita incapatoare, in pozitie orizontala sau verticala
Toarna apa fiarta peste dovlecei, astfel incat sa fie acoperiti. Toarna uleiul deasupra. Pune cratita la fiert la foc mic. 
Dupa 1/2 ora de fiert, adauga pasta de tomate amestecata cu 1 cana de apa.
Lasa dovleceii la fiert, acoperiti, cam 1 ora, la foc mic. 

Serveste-i calzi cu smantana. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

nadina73 1

17.06.2010, 10:24

foarte bine arata 5 furcu o trec la favo sincer nu am facut dar arata foste bine si gustul la fel cu siguranta

elena1988 1

25.03.2011, 12:28

susu 1

02.07.2012, 14:20

fac si dastia cu vita maine in combinatie cu dovlecei verzi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne alla pizzaiola