Castane coapte

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 5021 vizualizari

 

Mie imi plac la nebunie castanele. Am fost rasfatat in copilarie primind castane din curtea matusilor, deci bune, bune. Acum cumpar din supermarchet si este ca la loz in plic, pot fi bune sau nu. De aceea cumpar cate putin sa-mi fac pofta daca am noroc sa fie bune.

 

INGREDIENTE

  • 600 g castane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castane coapte:

Desi pare simplu, pentru a fi bine facute trebuie respectate niste reguli.

Castanele se pun in apa calduta 15 minute pentru a se hidrata.

Se cresteaza fiecare castana pe partea rotunda pentru a nu exploda in cuptor.

Se incinge cuptorul si se pune o tava cu apa pentru a se coace in abur.

Se pun castanele intr-o tava si se introduc in cuptor pentru 30-40 minute, pana se coc bine si coaja devine sfaramicioasa. La mine a ramas cam tare ca asa am nimerit soiul lor.

Se scot si se pun intr-un prosop usor umed, se preseaza de cateva ori si se lasa 5 minute.

Se curata de coaja si se consuma.

Sunt foarte bune caldute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castane coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castane coapte