Cartofi frantuzesti

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 5558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 1 cescuta lapte
  • unt pentru uns tava
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii.

Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. La fel se trrec prin apa rece, se curata si se taie felii.

ungem o tava cu unt si punem un rand de felii de cartofi. Condimentam cu sare si piper.

Uremeaza un rand de felii de ou iar apoi cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Continuam cu inca un rand de cartofi, ou si cascaval.

Ultimul rand va fi unul de cartofi. Deasupra turnam smantana amestecata cu laptele si radem putin cascaval.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.

Se servesc calzi. Noi i-am mancat langa creier pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli