Cartofi frantuzesti

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 5827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 1 cescuta lapte
  • unt pentru uns tava
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii.

Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. La fel se trrec prin apa rece, se curata si se taie felii.

ungem o tava cu unt si punem un rand de felii de cartofi. Condimentam cu sare si piper.

Uremeaza un rand de felii de ou iar apoi cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Continuam cu inca un rand de cartofi, ou si cascaval.

Ultimul rand va fi unul de cartofi. Deasupra turnam smantana amestecata cu laptele si radem putin cascaval.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.

Se servesc calzi. Noi i-am mancat langa creier pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv