Cartofi cu usturoi la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2013 | 68486 vizualizari

 

O varianta delicioasa de a prepara cartofii la cuptor...sunt buni tare si bine usturoiati!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei de masline
  • o capatana de usturoi mare
  • 5 bobite de ienibahar
  • piper
  • sare
  • boia dulce un praf
  • cimbru un praf
  • cateva bobite de coriandru
  • o cana de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu usturoi la cuptor:

Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute  se scot se lasa putin la racit.

Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele. 

Se prapara din apa, usturoi si putina sare un mujdei.

Fiecare cartof se taie felii pe verticala cu un cutit dar nu pana jos apoi se trece prin uleiul cu condimente si se aseaza in tava de Jena, punand deasupra si uleiul ramas. Se toarna deasupra si mujdeiul de usturoi.

Se coc pentru aproximativ o ora si jumatate la cuptorul bine incins( 200 grade). pe parcursul coacerii se ung de doua trei ori cu mujdeiul din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:29

RuxyRux 1

02.05.2014, 21:33

Bon_Jovi 1

27.12.2016, 01:44

Usturoiul se piseaza fara sare. In rest, minunat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]