Aperitiv chec in foietaj

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2019 | 2480 vizualizari

 

Acuzat ca este o banalitate in lumea culinara, checul a depasit conditia existentiala de prajitura comuna,devenind mai buna. Intre faldurile generoase si pufoase de aluat, checul a pitit cascaval daca se poate putin afumat, oua, sunca , ceapa , tuturor ca sa le placa. 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4 buc oua
  • 15 ml ulei
  • 10 gr sare
  • 10 gr baza pentru mancaruri ( condimente pentru porc, sau vegeta dupa preferinte)
  • 2 gr piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec in foietaj:

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia.

Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa taiata inele si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Sunca se taie in cubulete, se adauga peste compoztia de ou, iar dupa ce se omogenizeaza totul, compozitia se toarna in tava de chec imbracata in aluatul de foietaj. Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius, apoi se introduce checul. Dupa 10 minute se reduce focul la mediu si se mai coace circa 15 minute. 

TIPS-URI

1

Checul iese mai pufos daca albusurile de la oua sunt batute spuma si sunt adaugate compozitiei inainte de a fi pus in forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de carne