Briose pufoase cu zmeura

de CameliaR in Dulciuri, 27 Aug 2015 | 3671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 140 g zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina
  • 100 ml suc de portocale
  • 40 ml frisca lichida
  • 150 g zmeura
  • 200 g ciocolata alba
  • 125 ml frisca
  • 100 g unt
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose pufoase cu zmeura:

Pentru crema o sa folosim ultimile 3 ingrediente. Topim la bain-marie ciocolata alba peste care turnam frisca, iar cand acestea s-au topit si omogenizat luam de la bain-marin si adaugam untul.Amestecam incet pana se topeste. Aici ar fi trebuit sa o punem la frigider timp de 1-2 h. Eu nu am avut timp si am pus-o la congelator timp de 15-20 min si a iesit perfect si asa. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Pregatim tava de copt cu hartiutele pentru briose.

Pentru aluatul brioselor o sa amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute untul la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam ouale pe rand mixand dupa fiecare,adaugam sucul de portocale si frisca. Mixam la viteza mica. Folosind o lingura de lemn incorporam faina putin cate putin impreuna cu praful de copt. La sfarsit vom avea un aluat destul de dens. Punem o lingura de aluat la baza hartiei iar deasupra punem 5-6 fructe de zmeura.

Peste zmeura vom pune o lingurita de aluat chiar daca fructele nu vor fi acoperite integral.Dam la cuptor timp de 15-20 minute la 175 grade C. Briosele trebuie sa se raceasca complet inainte sa le ornam cu crema.Intre timp scoatem crema din frigider si mixam pana se deschide la culoare, dupa care o mai lasam la frigider 10-15 minute. Folosind un poche formam vartejuri deasupra brioselor. Puteti pune deasupra cremei si o zmeura. Sunt absolut minunate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose pufoase cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

CameliaR 1

31.08.2015, 23:44

Multumesc Andra!

mihaelar63 1

31.08.2015, 23:54

Ce frumoase ti-au iesit Ar sta bine dimineata langa cafeluta mea

CameliaR 1

08.09.2015, 23:30

Multumesc Miha.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat din paine si cu zmeura