Desert mucenici moldovenesti

de MihaelaKitchen in Dulciuri, 3 Oct 2017 | 2617 vizualizari

 

A venit randul ca in acest an sa prepar pentru prima data Mucenici, am ales varianta moldoveneasca. Nu-s prea incantata de cum au iesit, asta e dintr-o greseala minora de-a mea ca i-am rulat prea mult si optuletii mei au iesit mai firavi decat ar fi trebuit, cu toate ca sunt aromati , au o pufosenie a lor si data viitoare sunt sigura ca imi vor iesi mult mai bine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 5 linguri rase de zahar
  • 70 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata (7gr) / 25 gr drojdie proaspata
  • 1 plic cu coaja de portocala insiropata (asa am cumparat-o dim comert) / o puteti inlocui cu coaja rasa de portocala
  • 260 ml lapte caldut / daca tineti post inlocuiti cu apa
  • 1 vf cutit de sare
  • nuca macinata (ingredientul secret)
  • miere
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti:

Intr-un castron se adauga faina si in mijloc faceti un locas unde veti adauga drojdia uscata, zaharul, uleiul, aroma de portocala si mixati cu mixerul, in acest timp turnati in firicel subtire laptele pana cand aluatul il absoarbe. Adaugati si sarea. 

Mixati cu mixerul pana devine un aluat elastic.

Formati snururi lungi si nu foarte subtiri, din care realizati ulterior mucenici in forma de 8.

Se asaza in tava tapetata cu hartie si se vor lasa mucenicii la crescut pentru 1 ora.

Dupa ce s-au dospit, se vor unge cu apa/lapte sau galbenus de ou.

Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.

Mucenicii se vor coace pentru 15-30 minute la cuptor (depinde de cuptor in parte). Pe ai mei i-am lasat fix 30 minute.

Incalzim mierea circa 1 minut pana va deveni fluida. Cu ajutorul unei pensule se ung mucenicii calzi din cuptor si se pudreaza din belsug cu ingredientul secret, nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum faci cozonaci- reteta video