Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)

de deyutzky in Dulciuri, 30 Mar 2016 | 4680 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Edith si mi-a placut tare mult ideea de biscuiti cu gem. Am pregatit-o si eu cu gem de prune(la ea era cu gem de zmeura, dar cu siguranta puteti adauga ce gem aveti). Pot sa va spun ca se fac foarte usor si ies niste niste biscuiti tare fragezi. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru cca. 30 bucati:
  • 230 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g gem de prune
  • 140 g zahar
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post):

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea.

In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul.

Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini, elastic si foarte usor de lucrat. Mie mi-a placut tare mult consistenta acestui aluat, parca ar fi fost plastilina aceea moale pe care o modelam cand eram mica:)).

Atentie! Nu adaugati toata faina odata pentru ca e posibil sa nu va trebuiasca toata(la mine a intrat toata cantitatea specificata), aici depinde de consistenta gemului. 

Daca totusi vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina. 

Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, asa era precizat in reteta respectiva insa eu le-am lasat 12-14 minute(depinde si de cuptorul pe care il aveti, eu am cuptor pe gaz). Nu ii lasati prea mult pentru ca se vor usca. Veti observa ca dupa acest timp biscuitii sunt destul de moi si nu sunt crescuti foarte mult(dupa cum se vede si in poze), insa ii scoateti asa din cuptor si ii lasati la racit, apoi ii pastrati in cutii inchise. 

La mine s-au pastrat 4-5 zile fragezi. Gustul e exceptional! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

deyutzky 1

30.03.2016, 23:41

Rux cu mare drag!

Rahela Velicu 1

01.04.2016, 15:49

si eu ii fac si ne plac foarte mult

Bya Ralu 1

04.04.2016, 16:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat