Curatam dovleacul si il taiem in bucati potrivit de mari.
Radem bucatile de dovleac pe razatoarea mare si adaugam zaharul. Cel mai bine e sa potriviti dupa gust.
Calim dovleacul cu zaharul si cand incepe sa se inmoaie adaugam amidonul si lasam pe foc pana se ingroasa usor. Dam deoparte, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca.
Presaram suprafata de lucru cu putina faina si intindem foaia de aluat. Taiem in dreptunghiuri nu foarte mari.
Facem pe mijloc 5-6 crestaturi paralele cu ajutorul unui cutit.
Punem pe mijlocul fiecaruia pe lungime cate o lingura de umplutura. Nu puneti prea multa fiindca va curge la copt.
Suprapunem mai intai laturile mai mici peste umplutura, apoi latura mai lunga.
Suprapunem apoi si latura cealalta astfel incat sa acopere umplutura si sa se suprapuna peste cealalta latura.
Intoarcem invers strudelul astfel incat sa ajunga cu crestaturile in sus si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu galbenus de ou batut cu doua linguri de lapte. Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
1
Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul .