Balmos - ca la el acasa !

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2010 | 10332 vizualizari

 

Cumnatica mea draga mi-a trimis jintita de la ea de la stana, din zona Bistritei , asa ca m-am apucat sa prepar aceasta minunatie....
Va servesc cu mare drag !

 

INGREDIENTE

  • 1 l jintita de oaie ( produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului)
  • 4-500 g faina de malai
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos - ca la el acasa !:

Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute.
Adaugam in ploaie malaiul si sarea si amestecam incet sa nu se faca cocoloase.
Lasam sa fiarba ( amestecand continuu)pina cand iese deasupra untul( grasimea) din jintita.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Balmosul se serveste cu lapte prins ( batut) sau salata de rosii, castraveti si ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos - ca la el acasa !" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dicarmencitta1957 1

26.05.2010, 11:49

Am venit si eu cu 5 furculite,mai ai draga Sidy?Vreau si eu......

nadina73 1

26.05.2010, 17:02

e super bun si noua ne place mult dar cum aici nu avem jantita ....................m modificat reteta si am facut si noi,o gasesti intre retetle mele "balmos fals"felicitari 5 furcu

nadina73 1

26.05.2010, 17:03

ardeleanca........... ce e din bistrita pana in tg-mures ..............o aruncatura de bat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornuri cu carnati afumati