Conopida gratinata

de Ina in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2012 | 8490 vizualizari

 

O reteta preluata de pe bucataras.ro. Desi Mutulica n-a fost incantat, mie mi-a placut mult! :))

 

INGREDIENTE

  • o conopida potrivit de mare
  • 150 g. kaizer afumat
  • 3 oua
  • o cescuta cu lapte
  • 100 g telemea de oaie
  • o cescuta cu smantana
  • 3-4 linguri cu pesmet
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 50 grame unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Desfacem  buchetele mici de conopida pe care le spalam si le fierbem in apa cu sare, apoi scurgem apa. 

Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele. Adaugam sare , piper si  o parte din mararul verde, tocat .

Feliem marunt kaizerul afumat .

Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam buchetele de conopida fierta, alternand cu bucati de kaizer afumat. Peste conopida presaram 3-4 linguri cu pesmet, apoi turnam pe toata suprafata amestecul de ou , condimente si verdeata. 

Deasupra razuim telemea de oaie si presaram restul de  marar  si 2-3 linguri cu smantana.

Dam tava la cuptor si lasam sa se rumeneasca totul la foc mic, pentru cca 30- 40 minute. 

Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de o muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf de conopida gratinata