Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2018 | 6131 vizualizari

 

Omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, este, așa, ca un sandwich, doar că feliile de pâine trebuie să fie mai mari, mai încăpătoare.
Eu am avut o pâine rotundă și am putut să tai felii mai mari.
Cu ingredientele din interior se poate jongla după gustul fiecăruia.

 

INGREDIENTE

  • Pentru trei porții:
  • 3 felii mari de pâine
  • 3 ouă mari sau 4 medii
  • 1 ardei gras, roșu
  • 100-150 g șunculiță țărănească
  • sare
  • piper
  • 25 g unt
  • puțin cașcaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine:

Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm.

Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit.

Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim în untul încins, dar nu mai mult de un minut.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și puțin piper.

Așezăm feliile de pâine în tigaie și strângem în interiorul lor ingredientele ușor rumenite, apoi turnăm peste ingredientele din interior ouăle, împărțindu-le în mod egal.

Lăsăm frigănelele să se rumenească pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, le întoarcem și le rumenim și pe cealaltă parte.

Cât se rumenesc pe cea de-a doua parte, presărăm deasupra lor, cașcavalul ras pentru a le gratina frumos.

Servim omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, caldă, alături de legume proaspete, murături sau salată, dar este la fel de bună și rece, luată la pachet.

Miezul de la pâine, rămas, îl putem trece prin ouă bătute( 2 ouă) și facem frigănele, că poate nu sunt suficiente omletele noastre :D

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv trandafiri cu cascaval si sunca