Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mancare de cartofi noi cu fasole...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeFasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Cartofii se curăță, se spală și se...Citeste continuarea
Salata cu mozzarella, rosii si oregano
Postat de: mihaelar63 in SalateMozzarella se taie cubulete . Legumele se spala si se curata . Rosiile se taie jumatati ,ridichile se taie rondele , ardeiul se taie cubulete . Amestecati mozzarella...Citeste continuarea
Salata de avocado cu ton
Postat de: sufletista in SalateIntr-o cratita punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam ouale si le fierbem cca 10 min (sa fie fierte bine,facem proba la un ou). Le adaugam intr-un vas cu apa rece(eu adaug...Citeste continuarea
Cea mai buna prajitura de post, cu...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPreparare Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse, cu branza sarata
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb...Citeste continuarea
Placinta creata
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai mare adaugam branzeturile date prin razatoare,branza proaspata,smantana,3 oua batute si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza. Pe masa de lucru asezam prima foaie de...Citeste continuarea
Spaghete cu creveti aromatizați
Postat de: panacris in Fructe de mareArdeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați. Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se...Citeste continuarea
Chiftele in sos de branzeturi
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneChiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa. Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine. Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam...Citeste continuarea
Cornuri a la Luca
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriEu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot...Citeste continuarea
Pizza de marti
Postat de: Constelatialeu in PizzaAm cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine...Citeste continuarea
Desert prajitura Espresso
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: se amestecă (cu mixerul) untul rece cu gălbenușurile, se adaugă un praf de sare, îndulcitorul, vanilia, praful de copt și cacaua. Se încorporează albușurile...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de salau la...
Postat de: mihaelar63 in SalauPreparare Reteta delicioasa de salau la cuptor cu ceapa si lamaie Feliile de salau proaspat se pun intr-un vas de Jena termorezistent . Nu mai scriu despre curatarea , spalarea...Citeste continuarea
Ciorba cu varza acra si cu virsli,...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Varza acra se taie fideluta . Se taie marunt ceapa si se aie cuburi ardeiul kapia , morcovul si telina verde . Se seteaza...Citeste continuarea
Fudulii de tauras cu verdeata
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneFuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de membrana ce le inveleste . Fuduliile se pun in putina apa cu otet si se lasa o jumatate de ora la marinat . Puneti si...Citeste continuarea
Merlucius in crusta si turtite de...
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua . Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra . Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute ....Citeste continuarea
Ciolan de porc afumat cu cartofi -...
Postat de: mihaelar63 in PorcCiolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa . Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale . Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu...Citeste continuarea
Pasta tartinabila cu sardine
Postat de: mihaelar63 in SalateSardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol. Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi...Citeste continuarea
Mancare de pipotele cu busuioc si orez
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime . Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca...Citeste continuarea
Supa cu mazare si taitei de orez
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati si spalati legumele. Se pune la decongelat mazarea verde cu morcov. Se pune la fiert in apa cu sare, cartoful taiat marunt, usturoiul maruntit si ceapa intreaga....Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu sunculita
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea verde se pune timp de 10 minute la fiert in apa clocotita cu sare . Maruntiti verdeturile si taiati cubulete ardeii. Sunculita se taie marunt . Amestecati...Citeste continuarea
Cartofi cu tarhon si usturoi
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii se curata si se spala . Taiati cartofii pe lungime si ii limpeziti din nou cu apa rece . Asezati cartofii intr-o tava sau forma de copt ceramica si ii condimentati cu...Citeste continuarea
Paine cu lapte
Postat de: cristinutanicolita in PiineMaiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min. Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea . Se adaugă maiaua, laptele cald...Citeste continuarea
Desert papanasi prajiti cu smantana...
Postat de: TAB1TA in DulciuriBranza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator. Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se...Citeste continuarea
Desert aniversar
Postat de: TAB1TA in TorturiMai intai am separat albusurile de galbenusuri. Apoi am batut albusurile spuma tare. Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu pipote de pui
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneSpalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari; Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam...Citeste continuarea
Desert cornuri cu Nutella
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe pun intr-un bol faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete si se amesteca bine. Laptele se incalzeste putin si se pune intr-un bol incapator. Se pune drojdia in el si se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu suc de portocale
Postat de: panacris in PrajituriÎntr-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...Citeste continuarea
Tort cu crema de mascarpone si...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea iau volum, se adaugă zahărul, puțin câte puțin și...Citeste continuarea
Paine cu faina neagra si susan
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...Citeste continuarea
Desert Lava Cake
Postat de: oanapl in PrajituriSe toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt si gris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriTelemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate...Citeste continuarea
Chilli con carne vegan
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postPuneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa,...Citeste continuarea
Desert tort cu migdale si crema de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare. Se adauga colorantul rosu si se mai mixeaza...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si alune
Postat de: panacris in DulciuriCiocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte. Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul...Citeste continuarea
Salata de icre cu paine
Postat de: sufletista in SalateIntr-un bol inmuiem painea in lapte, o scurgem bine presand-o cu mainile. In alt bol mai mare adaugam icrele, miezul de paine si treptat adaugam uleiul, picurand ca la maioneza. Cand...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si mascarpone
Postat de: Zamfira in TorturiBlat: Batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea. Punem sarea peste gălbenușuri, le mixem cu uleiul (punem...Citeste continuarea
Mancare cu carne tocata si legume
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneMai intai pregatim legumele. Curatam ceapa, morcovul, cartofii si usturoiul. Le spalam si tocam marunt ceapa si morcovul. Cartofii ii taiem cuburi. Cateii de usturoi il taiem in 2 sau in 4....Citeste continuarea
Supa crema de linte
Postat de: oanapl in SupeSe spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră. Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postAm tocat marunt ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovii, telina. Se incinge uleiul si se adauga ciupercile. Se lasa cateva minute la calit. Se adauga ceapa, morcovii, telina si usturoiul si se...Citeste continuarea
Desert chec marmorat
Postat de: TAB1TA in DulciuriAlbusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand zaharul se topeste. Se adauga uleiul, esenta de vanilie. Se adauga albusurile batute spuma, iar apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: TAB1TA in SalateAm taiat babana felii. Am taiat marul cubulete mai mici. Am curatat clementinele si le-am taiat in bucatele mai mici. Capsunile le-am taiat in felii si in cubulete. Le-am amestecat...Citeste continuarea
Musaca cu vinete si dovlecei
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeIntr-un vas punem apa cu putina sare si punem vasul pe foc. Cand apa clocoteste adaugam soia si acoperim vasul cu un capac si stingem focul. Curatam vanata de coaja la 1 cm de coaja din loc...Citeste continuarea
Desert cornulete de post cu gem de...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam...Citeste continuarea
Pene de de linte rosie cu salata verde
Postat de: Bunica in PennePentru inceput punem apa intr-un vas si-l punem pe foc. Cand apa clocoteste, punem putina sare si pastele la fiert pentru 8-10 minute. Spalam frunzele de salata si le rupem grosier....Citeste continuarea
Chifle cu praf de copt
Postat de: Bunica in PiineIa un castron/bol pentru framantat. Pune faina, praful de copt, iaurtul, uleiul, sare, ierburile aromatice si oul. Amesteca toate ingredientele si framanta bine pentru incorporarea lor....Citeste continuarea
Sandwich la cuptor
Postat de: sufletista in SandvisuriIntr-un bol batem ouale cu laptele, smantana, iaurtul si condimente dupa gust. Dam prin razatoare cascavalul si mozzarella, le amestecam. Trecem feliile de paine prin amestecul de ou, le...Citeste continuarea
Desert tarta Tatin cu mere
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora. Intre...Citeste continuarea
Supa de gascan cu galusti de gris
Postat de: Constelatialeu in Supe/CiorbeMai intai spalam bucatile de gascan (dupa ce au fost curatate, parlite, bibilite), apoi le punem intr-o oala de 5 l, umplem cu apa, adaugam putina sare si punem la fiert, din cand in cand cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si nuci
Postat de: oanapl in PrajituriSe curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și...Citeste continuarea
Lasagna cu branzeturi
Postat de: RODIMUR in LasagnaSe răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă. Se...Citeste continuarea