Anul asta a fost cu visine, un an cu, un an fara, cu natura nu te pui, dar pui cand ai ce sa pui si nu facem ciorba de pui ci doar un sirop de visine. Gata cu filozofia sa trecem la treaba, adica : suit in visin, cules visine pe alese, scobit de samburi ( aici am avut un super ajutor, ca de aia ne-am luat la bine si la rau ). Am facut visine pentru prajituri si pentru ca au fost foarte zemoase si si-au lasat suc mult am zis ca merge si niste sirop.3 kg visine ( cantarite cu samburi), scos samburii, 1,5 kg zahar lasate de pe o zi pe alta, surplusul de suc l-am folosit la sirop, am avut sucul de la 3 portii, adica 9 kg visine si 4,5 kg zahar, cca 4 l suc.
4 l suc de visine i-am obtinut din 9 kg de visine ( cantarite inainte sa le scot samburii) si 4,5 kg de zahar.
Sucul obtinut, dupa ce visinele au stat 24 de ore cu zahar, l-am pus la fiert, din cand in cand am adunat spuma formata. L-am fiert pana a inceput sa se lege siropul, aici fiecare il lasa sa se lege cat crede ce cuviinta ( eu am facut acum 3 zile unul caramelizat, ca am uitat de el pe foc, de bun e bun, dar e intepenit rau dupa ce se raceste, deci atentie la neatentie). Am tras cratita d epe foc, am strans spuma ramasa, am pus siropul in sticle sterilizate, am trecut la sedinta foto, apoi direct in camara acoperite cu o patura sa se raceasca bine, apoi la beci.