Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Orez cu peste si creveti
Postat de: cristeena20 in PesteAm cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti...Citeste continuarea
Desert branzoici
Postat de: cristeena20 in DulciuriPregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...Citeste continuarea
Desert chec in trei culori
Postat de: cristeena20 in PrajituriBatem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina...Citeste continuarea
Salata cu creveti si surimi
Postat de: cristeena20 in SalateSalata se spala si uscata o rupem marunt. Amestecam cu mixul de ierburi (ce se gaseste in pungi in supermarket); rosiile se spala si le taiem cuburi potrivite. Crevetii se decongeleaza la...Citeste continuarea
Desert negresa cu crema de vanilie
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCrema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie. Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca...Citeste continuarea
Dulceata din flori de mac
Postat de: panacris in Dulceata / GemPetalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece. Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama...Citeste continuarea
Coaste de caprioara in sos de rosii...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCoastele portionate in bucati potrivite le spalam bine si le punem intr-un vas. Adaugam foile de dafin, cimbru, piperul, oregano si vinul si amestecam bine. Punem vasul la frigider pentru...Citeste continuarea
Supa de pui cu taitei lati si broccoli
Postat de: katty in SupePunem pieptul de pui bine spalat la fiert intr-o oala cu apa cat sa acopere carnea si sa o depaseasca cu 2 degete.Spumam de cate ori este nevoie pana carnea se albeste si nu mai face...Citeste continuarea
Aperitiv oua coapte in avocado
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam avocado si il taiem in doua jumatati pe lungime. Scoatem samburii. Asezam jumatatile de avocado intr-un vas termorezistent. Spargem pe rand ouale si asezam fiecare ou in cate o jumatate...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor cu vin si...
Postat de: katty in PorcAsezam pulpa spalata intr-o tava. Presaram condimentele (sare, piper, boia, cimbru) si masam usor carnea. Stropim carnea cu ulei. Punem vinul in tava, foaia de dafin si cateii de...Citeste continuarea
Desert chec cu aroma de cappuccino,...
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu loboda
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari. In uleiul incins punem la calit mai...Citeste continuarea
Desert fundite pufoase fara drojdie
Postat de: VI in DulciuriIncepem cu cernutul fainii, impreuna cu praful de copt, apoi adaugam pe rand toate ingredientele si amestecam bine cu o lingura de lemn. Apoi framantam foarte putin si acoperim cu folie....Citeste continuarea
Ciorba radauteana de pui
Postat de: VI in CiorbeMai intai curatam legumele, le spalam bine si le tocam marunt cu cutitul, apoi le calim in uleiul incins. Stingem cu 6 litri de apa si dam focul mare. Cand apa da in fiert, punem bucatile de...Citeste continuarea
Cartofi striviti la cuptor, cu branza
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeSpala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja. Scurge-i bine de apa, cand au fiert. Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si...Citeste continuarea
Spaghete cu ciupercute si sos tomat
Postat de: RODIMUR in SpagheteSe curăță cu grijă ciupercuțele de pielițe și de filamente, în așa fel încât să rămână întregi. Se spală ciupercuțele curățate și se pun la fiert...Citeste continuarea
Varza fiarta la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Bunica in Slow CookerPentru inceput am spalat scaricica, uscat cu servetele de bucatarie si portionat. Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul la incins. Bucatile de carne le-am pus in uleiul incins si le-am...Citeste continuarea
Aperitiv corndog
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe amestecă oul cu laptele rece, praf de copt şi făină cât să obţinem un aluat puţin mai gros decât cel de clătite. Crenvurştii fierţi sau nu ( dacă sunt din cei ce se...Citeste continuarea
Sparanghel cu bacon si cartofi wedges
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneÎntr-un vas încăpător punem apă la fiert. Adăugăm sparanghelul și îl lăsăm pe foc 2-3 minute. Îl scoatem din apa fiartă și îl...Citeste continuarea
Costite de vitel cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in VitaCostita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala . Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare ....Citeste continuarea
Rulouri de curcan cu ciuperci in...
Postat de: rocsi_1612 in CurcanRulourile: Ciupercile le scurgeti de lichid, le spalati si le tocati mai marunt. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il curatati si il taiati in doua. Puneti o lingura de ulei intr-o...Citeste continuarea
Pizza vegana, cu tofu
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face mai întâi un aluat elastic și nelipicios din: făină albă, drojdie proaspătă, sare, zahăr tos și apă caldă. Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat de bumbac,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume (varianta de...
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul. Acoperim cu...Citeste continuarea
Ardei kapia copt cu sos alb si...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeDaca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem...Citeste continuarea
Desert cozonac imbatat cu coniac
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIn primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa respecti toti pasii pentru o reusita sigura. Aluat :Drojdia se sfaramiteaza intr-un castron, se adauga 3 linguri de faina( din cele 530 g...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cabanos si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se lasa sa se zvante . Cabanosul se taie rondele subtiri . Se scot piciorusele de la ciuperci si se blendeaza in vasul mixerului impreuna cu verdeata ,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de bezea
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente...Citeste continuarea
Salata cu tofu, ardei mini, ceapa...
Postat de: RODIMUR in SalateSalata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele. Se spală roșiile cherry, se...Citeste continuarea
Desert tort cu nuci, crema de unt...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând cu mixerul. Apoi se...Citeste continuarea
Oua decorate cu servetele
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să...Citeste continuarea
Desert paine dulce cu scortisoara...
Postat de: ReteteAlina in DulciuriAluatul : In bolul in care vom face aluatul se amesteca 260 gr de faina, zaharul si sarea. Intr-un bol mic se dizolva drojdia in 60 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute. Intre...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu cartofi noi
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeCartofii se curata si se spala. Mazarea se tecuieste obtinand boabele ,care se spale. Ceapa se curata ,spala si se toaca marunt. Pune ceapa la inabusit in ulei si putina apa. Cand...Citeste continuarea
Desert mini savarine-reteta rapida
Postat de: Bunica in PrajituriSiropul Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul. Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul. Se lasa sa se raceasca. Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut...Citeste continuarea
Desert domuri cu inghetata, trufa...
Postat de: ancutsa in DulciuriTrufele: Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul...Citeste continuarea
Desert briose cu nuci si dulceata...
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru brioşe: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după...Citeste continuarea
Copanele de pui in sos tomat, cu...
Postat de: RODIMUR in PuiCopănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se prăjesc...Citeste continuarea
Friptura de gaina cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute . Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: mihaelar63 in PiineSe prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia . Veti vedea...Citeste continuarea
Desert cruffins umplute cu nuca
Postat de: TAB1TA in DulciuriIntr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu...Citeste continuarea
Desert croissante duo
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn...Citeste continuarea
Desert poale-n brau
Postat de: TAB1TA in DulciuriPentru maia: Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve. Se adauga si cele 2...Citeste continuarea
Placinta cu carne tocata de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare....Citeste continuarea
Pizza cu coronita de cabanosi
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaDrojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se...Citeste continuarea
Desert trandafirasi cu nutella, din...
Postat de: TAB1TA in DulciuriIntr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de piersici...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea
Desert clatita olandeza la cuptor
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin cantitatea respectiva iese o singura clatita mare, pe care o veti umple dupa dorinta si care poate satura sa spunem asa cam trei persoane. Aveti nevoie de un blender cu lama unde veti mixa...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu iaurt si...
Postat de: katty in SalateIntr-o craticioara punem la fiert putina apa. Cand fierbe in clocot, adaugam sare si fasolea verde congelata. Fierbem cat sa se inmoaie usor, dar sa ramana ferma si o scoatem trecand-o prin apa...Citeste continuarea
Desert spirale pudrate
Postat de: TAB1TA in DulciuriIntr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla. Intr-un bol mai mare faina,...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il strangem intr-o bila si il dam la...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu maruntaie de pui
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o punem la foc intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate fin. Fierbem pana carnea si legumele sunt moi,...Citeste continuarea