Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert placinta invartita cu visine
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriVisinele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat si smantana. Se adauga treptat faina...Citeste continuarea
Desert tort cu lemon curd si crema...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Postat de: ioana_lupu in TorturiIn primul rand se face crema, deoarece trebuie sa stea la rece pentru cateva ore. Poate sa stea si peste noapte la rece. Pe baie de aburi punem toata ciocolata impreuna cu frisca. Cand s-a...Citeste continuarea
Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PastravSe cumpara pastravul direct de la pastravarie, mai proaspat de atat nu se poate, se curata, se spala, apoi se presara sare, piper si ulei de masline, se lasa la odihna 20 min. Se asaza...Citeste continuarea
Gem de cirese aromat
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat....Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu orez
Postat de: katty in CiorbeCuratam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din...Citeste continuarea
Limoncello - Lichior din coaja de...
Postat de: panacris in BauturiLămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de...Citeste continuarea
Aperitiv branza Brie in crusta de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează. Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu iaurt
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt, morcovul si telina cubulete mici, ardeiul gas cubulete mici, cartoful cuburi mai mari. Intr-o oala punem la fiert in apa cat sa le acopere legumele,...Citeste continuarea
Supa cu copanele de pui si taitei
Postat de: vasimur in SupeÎntr-o oală potrivită, puneți cca 4 l de apă la fiert, cu foarte puțină sare. Până ce apa fierbe, numai bine aveți timp să curățați pulpele de pielița aceea groasă,...Citeste continuarea
Desert tort aniversar Mickey Mouse
Postat de: momo121 in TorturiPentru blaturi: Blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le...Citeste continuarea
Limba soacrei - aperitiv rusesc din...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeMai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu cocos
Postat de: Meea in PrajituriCremă: Mixăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm brânza Mascarpone și iaurtul. Separat, mixăm albușurile spumă tare. Punem albușurile peste cremă și...Citeste continuarea
Compot de cirese galbene cu lamaie...
Postat de: katty in Sirop / CompotSpalam bine ciresele si le rupem coditele, apoi le scurgem intr-o sita. Spalam borcanele si le sterilizam, impreuna cu capacele. Scoatem borcanele si le lasam sa se raceasca. Umplem 3/4...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata, cu mere...
Postat de: panacris in DulciuriMerele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se...Citeste continuarea
Paprikas din ciuperci
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCeapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit...Citeste continuarea
Pateu de ficat
Postat de: ctlina in FicatCuratati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Sotati-le bine in uleiul incalzit. Spalati si curatati bine ficatul. Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si...Citeste continuarea
Frappa de cafea cu lapte de migdale
Postat de: ctlina in BauturiPregatiti frisca cu cafea. Bateti smantana cu indulcitorul si cafeaua ness pana obtineti o frisca . Pregatiti 2 pahare, puneti cuburi de gheata in fiecare si laptele de migdale....Citeste continuarea
Desert fursecuri duo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriAm mixat spuma untul moale cu zaharul pudra. Am adaugat oul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Am impartit compozitia in doua parti egale. O parte am amestecat-o cu cacaoa. Am lasat 20...Citeste continuarea
Salata de sparanghel cu hering
Postat de: ctlina in SalatePregatiti smantana acra si puneti-o la rece. Taiati baza sparanghelului , nu este nevoie sa-l curatati. Taiati-l bucati. Curatati si tocati usturoiul marunt. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Pancakes cu frunze de Mangold...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati bine foile. Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata. Scurgeti-le si rezervati. Tocati-le...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si aluat...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm framantat untul moale cu 300g faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am adaugat ouale si apoi treptat restul de faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am pus aluatul la...Citeste continuarea
Tarta aperitiv, cu legume si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se face aluatul pentru tartă. Se amestecă făina albă cu sarea și apoi se frământă repede și se încorporează oul și untul rece.Când aluatul este...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCartofii noi se curata si se taie cubulete. Ceapa , usturoiul si ardeiul se maruntesc . Sotati usor in ulei ceapa , usturoiul si ardeiul . Adugati si cartofii si lasati...Citeste continuarea
Friptura de vita cu sos tomat la...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerAm avut niste carne de vita la congelator ( acum o saptamana a taiat cineva o vaca, bou,vitel, nu stiu ce era ca nu am fost de fata ), am scos-o sa se dezghete de seara si nu aveam nici o idee ce...Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneTăiem mărunt ceapa și o punem la călit. Adăugăm smântâna pentru gătit și condimentăm cu sare, piper și boia. Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3...Citeste continuarea
Pui cu bacon si cartofi cu susan
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneAmestecăm toate ingredientele de la sos. Pulpele de pui le scufundăm în sosul preparat. Așezăm 3 felii de bacon peste care punem o felie de brânză...Citeste continuarea
Desert tort cu inghetata
Postat de: Meea in TorturiBlat: Punem untul la topit. Adăugăm apoi zahărul și lăsăm pe foc mic până când acesta se topește. Oprim focul, punem făina, cacaua, praful de copt și romul.Turnăm...Citeste continuarea
Desert inghetata cu Oreo
Postat de: Meea in DulciuriMixăm frișca lichidă până când obținem o spumă care stă băț. Atenție să nu mixezi prea mult frișca, pentru că se va tăia! Adăugăm laptele condensat...Citeste continuarea
Sandwich cu crispy strips
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneCrispy strips: Amestecăm toate ingredientele, în afară de pui, fulgii de porumb și pesmetul.Puiul îl tăiem în fâșii subțiri și îl punem peste amestecul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca, mac si cocos
Postat de: Meea in PrajituriBlat nucă: Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț. Punem...Citeste continuarea
Cuscus cu carne de porc la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneCuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem...Citeste continuarea
Desert prajitura desteapta cu...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriOuale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o...Citeste continuarea
Desert negresa cu capsuni
Postat de: Meea in PrajituriÎntr-un vas cu fund dublu, punem la topit untul. Adăugăm zahărul și îl lăsăm câteva minute pe foc mic. Oprim focul, transferăm compoziția...Citeste continuarea
Cereale de casa cu lapte
Postat de: Meea in Mancare copiiTopim untul apoi adăugăm zahărul și amestecăm puțin. Punem oul, sarea și vanilia. Adăugăm apoi făina, praful de copt și ciocolata tocată. Vom obține un aluat...Citeste continuarea
Rulouri de dovlecei cu carne tocata
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneSos cu carne: Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute,...Citeste continuarea
Ciorba pe pui cu fasole fideluta si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai...Citeste continuarea
Sirop de visine
Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot4 l suc de visine i-am obtinut din 9 kg de visine ( cantarite inainte sa le scot samburii) si 4,5 kg de zahar. Sucul obtinut, dupa ce visinele au stat 24 de ore cu zahar, l-am pus la fiert, din...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita la slow...
Postat de: Bunica in Slow CookerFrunzele de vita spalate si cu codita taiata se pun intr-un castron . Peste ele se toarna apa clocotita cat sa le acopere. Se lasa circa 5 -7 minute apoi se scot in strecuratoate. Ceapa...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura -varianta 2
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemPrimul pas, cel mai placut zic eu, este acela de a culege zmeura, m-am simtit ca ursoaica la zmeura( desi sunt leoaica conform zodiei) :)))) Am cules zmeura dimineata pe racoare, am umplut o...Citeste continuarea
Gem de visine
Postat de: Bunica in Dulceata / GemCurata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii. Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul. Vasul se pune pe foc la flacara mare. Dupa 5-10 minute reduci focul la...Citeste continuarea
Pasta din pate de pasare cu mix de...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe desface conserva de pate si se pune continutul sau intr-un castron. Se adauga crema de branza cu verdeata, mustarul si dulceata de ardei iuti. Feliile de gogosar se taie marunt si se adauga...Citeste continuarea
Mancare de dovlecei, cu mamaliguta
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla. Se spală ardeii grași, se curăță de...Citeste continuarea
Cartofi noi, copti si picanti
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il...Citeste continuarea
Decoratiuni din foi de orez
Postat de: ancutsa in DulciuriSe adaugă apă rece în mai multe boluri sau farfurii, în funcție de câte culori doriți. Se adaugă în fiecare farfurie, câte un vârf de...Citeste continuarea
Cotlete de porc in sos tomat, la...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului....Citeste continuarea
Desert tarta cu cirese si crema cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin...Citeste continuarea
Friptura de miel cu cartofi noi
Postat de: mihaelar63 in OaieCartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat . Mielul se curata si se spala cu mare atentie....Citeste continuarea
Aperitiv spring rolls cu pui
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit. Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri. Pune apa...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei, cu fasole verde
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea