Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina in Muraturi, 30 Noi 2020 | 9622 vizualizari

 

Potrivită la orice fel principal, recomandată și în stări gripale.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 bucăți sfeclă roșie
  • 200 ml oțet 9%
  • 250 ml miere de albine
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 1-2 bucăți de hrean
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu hrean si otet:

Punem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă, este semn că s-a copt și putem opri cuptorul.

Se lasă să se răcească, curățăm coaja ( operațiune ce se realizează foarte ușor )și se toacă cubulețe.

Hreanul se curață de coajă și se mărunțește în robot sau de rade pe răzătoarea mică. 

Pentru dressing se amestecă într-un bol oțetul, sarea și mierea până obținem un lichid omogen.

Intr-un castron încăpător se amestecă cubulețele de sfeclă, hreanul și sosul de miere și oțet.

Se umplu borcanele cu sfecla și se presează usor. Se completează cu sosul până umplem borcanele și capsăm.

Păstrăm în cămară sau beci.

TIPS-URI

1

Salata poate fi pregătită și cu sfeclă fiartă dar gustul și aroma sfeclei coapte nu compară cu nimic

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu hrean si otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu conopida, in otet