A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30) Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul...Citeste continuarea

Desert tarta cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati. Ungem tava cu unt,adaugam foaia de aluat (dezghetata de cu seara in frigider) o intepam cu furculita pe alocori,adaugam grisul pe...Citeste continuarea

Mamaliga in straturi, cu ficatei de...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane. Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele...Citeste continuarea

Desert crumble cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Pentru inceput pregatim aluatul faramicios. Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat,framantam un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la...Citeste continuarea

Ficatei prajiti

Postat de: Bunica in Ficat

Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie. Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii. Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca...Citeste continuarea

Paprikas unguresc de gaina

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa . Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa . Intre timp...Citeste continuarea

Supa crema de cartof dulce

Postat de: Xandrinne in Supe

Am pus la fiert, în apă cu puțină sare, legumele curățate, spălate și tăiate cuburi, până au fost fierte și a intrat furculița cu ușurință în cartof. Am strecurat...Citeste continuarea

Ardei in sos dulce acrisor

Postat de: Adele in Mancaruri de legume

Se pun ardeii spalati si uscati bine intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade C, pentru aproximativ 30 minute. Se lasa 5/6 minute in cuptor sa se formeze abur ,cu usa deschisa ,se...Citeste continuarea

Sandvisuri cu ton si mozzarella

Postat de: sufletista in Sandvisuri

Intr-un bol amestecam tonul scurs de apa sau ulei, adaugam smantana, ceapa tocata marunt, amestecam bine si la final potrivim de condimente dupa gust. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...Citeste continuarea

Aperitiv friganele cu ceapa verde

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol batem ouale cu sare si iaurtul pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina,piper dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam mozzarela data prin razatoarea,ceapa verde...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: sufletista in Torturi

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare. Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde...Citeste continuarea

Desert galuste cu prune din aluat...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min. Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare...Citeste continuarea

Chifle cu lapte si oua

Postat de: panacris in Piine

Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉 În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bomboane

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi...Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie,...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Preparam mai intai crema: Punem laptele pe foc mic intr-un vas mai larg, adaugam vanilia si il lasam sa dea un clocot. Amestecam intr-un bol mare, cu un tel, galbenusurile cu zaharul si...Citeste continuarea

Ravioli cu spanac si ochiuri

Postat de: Bucataras in Cook and smile

Pune pastele proaspete la fiert in apa clocotita cu sare. Scurge-le, pune putin unt peste ele si amesteca-le pentru a nu se lipi unele de altele. Pregateste mancarea de spanac: Pune...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se prepara aluatul: eu am folosit mixerul, am pus untul rece taiat bucati, am adaugat zaharul pudra, apoi pe rand restul ingredientelor, oul, vanilia, scortisoara, coaja de portocala, faina,...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu dovleac copt

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea de pui o tocam cu ajutorul robotului. Adaugam dovleacul copt,usturoiul curatat si pisat cu zdrobitorul. Ceapa si patrunjelul le spalam si le tocam marunt,adaugam condimente dupa gust,oul...Citeste continuarea

Aripioare crispy

Postat de: Constelatialeu in Pui

Am curatat aripioarele si le-am spalat bine. Intr-o cratita am pus piper macinat, boia dulce, boia iute, usturoiul pisat, sare si lapte, apoi am adaugat aripioarele si am pus cratita pe foc, am...Citeste continuarea

SHAKSUKA

Postat de: claudiaO in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin...Citeste continuarea

Mazare cu galuste

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura. Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si...Citeste continuarea

Stufat de iepure

Postat de: cristeena20 in Iepure

Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde...Citeste continuarea

Desert tort cu visine si ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Ouăle se separă. Albușurile se mixează până devin o spumă tare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se transformă într-o compoziție cremoasă. Se adaugă...Citeste continuarea

Desert tort cu afine si jeleu de...

Postat de: oanapl in Torturi

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna cu grija laptele fierbinte iar la final mierea de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare. Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă...Citeste continuarea

Sarmale fierte in dovleac

Postat de: cristinutanicolita in Porc

Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate.  Ceapa se curata de foi și se spala.  Orezul se spala și se fierbe 10 min.  Carnea de porc...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de nuca si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile, inclusiv cele 5, se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se dizolva iar spuma devine tare si lucioasa. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...Citeste continuarea

Ficatei de pui in stil grecesc...

Postat de: mirela0911 in Ficat

Cum se prepara Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa Mai intai se curata ficateii de eventualele impuritati apoi se lasa cateva minute in apa rece. Se pun intr-o...Citeste continuarea

Desert barcute foietate cu branza...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Punem in vasul robotului de bucatarie faina cernuta de doua ori, drojdia dizolvata in apa calda, zaharul, uleiul, sarea si aromele si framantam cu carligul special timp de 5 minute ....Citeste continuarea

Desert papanasi moldovenesti

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Branza de vaci se pune intr-un castron, adaugam zaharul si ouale si amestecam. Se pune esenta de vanilie si faina. Compozitia trebuie sa fie mai tare,nu apoasa,eu am mai adaugat gris si am...Citeste continuarea

Desert rulada cu mere si ciocolata...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute....Citeste continuarea

Salata orientala de cartofi cu...

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeii se lasa la...Citeste continuarea

Snitele de cartofi

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se curata si se dau pe razatoarea mare. Sunca se taie cubulete mici iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Intr-un castron se amesteca...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu galuste de...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele se curăță, se spală, se taie (sau se răzuiesc) și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă...Citeste continuarea

Desert Trio Magic sau Primavara...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse. Mouse ciocolata alba : Am...Citeste continuarea

Musaca de conopida cu carne de porc

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita...Citeste continuarea

Ciorba de spanac cu quinoa

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele subtiri. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam fin. Intr-o oala punem uleiul si adaugam morcovul si putina sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc...Citeste continuarea

Desert bomboane fondante cu visine

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si  fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema frangipane si...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Orange curd: Pregătești mai întâi orange curd, pentru că trebuie să stea la răcit 3 ore. Eu am făcut cu minimum de zahăr, însă poți să o faci mai dulce,...Citeste continuarea

Piept de rata cu cartofi duchesse

Postat de: oanapl in Rata

Se curăță cartofii cruzi, se spală și se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb exact ca și pentru un piure de cartofi. Când sunt gata,...Citeste continuarea

Desert sfere de ciocolata, umplute,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Semisferele: Topești cele două feluri de ciocolată pe baie de abur. Ungi o formă de silicon pentru semisfere cu un strat de ciocolată, cu o pensulă. Le poți face albe, negre,...Citeste continuarea

Paine turceasca

Postat de: madi_marin in Piine

Se pun in vasul robotului de framantat apa calda, drojdia si zaharul si se amesteca cu o lingura pana ce drojdia s-a dizolvat complet. Apoi se adauga laptele la temperatura camerei, uleiul si...Citeste continuarea

Cometti rigati cu branza de burduf...

Postat de: MotanLaOale in Paste

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: Adrianele in Dulciuri

Se amestecă laptele cu zahărul, drojdia, ouăle, coaja rasă de portocală, făina până se formează un aluat moale. Se pune pe planșetă și se frământă adăugând unt...Citeste continuarea

Mamaliga impanata

Postat de: MotanLaOale in Porc

Costita se taie cuburi si se prajeste. Carnatii se taie felii si se prajesc. Se amesteca branza rasa cu cascavalul ras. Se unge un vas termorezistent cu unt. Se taie mamaliga in felii...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de: oanapl in Torturi

Se pune cuptorul la încins la 170 C căldură sus+jos+ventilatie (treapta medie spre înaltă la cele cu gaz). Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]