Desert rulada cu cirese

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Iun 2021 | 2974 vizualizari

 

O prajitura delicioasa de sezon!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 70 gr. zahar fin
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 gr. faina
  • 15 gr. cacao
  • pentru bezea: 2 albusuri si 40 gr. zahar
  • forma de copt 35/25

Crema de ciocolata:

  • 80 gr. ciocolata neagra 100% cacao fara zahar
  • 65 ml lapte
  • 50 gr. zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • 1 plic zahar vanilat

Cirese usor alcoolizate:

  • 1 mic bol de cirese curatate
  • 1 pahar si jumatate de visinata

Sirop de cirese:

  • 1 bol mic de cirese curatate
  • 1 pahar de zahar
  • 1/4 pahar apa
  • 1 pliculet de zahar vanilat

Decor:

  • pudra de cacao
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu cirese:

Am inceput prin a prepara ciresele alcoolizate: dupa ce le-am curatat de samburi, am avut grija sa ramana intregi, le-am acoperit cu visinata si le-am lasat la rece o ora.

Siropul: ciresele curatate de samburi, se pun intr-un vas, se adauga apa si zaharul, plus vanilia si se fierb in jur de 15 minute, pana ce lichidul capata consistenta de sirop, avem grija sa amestecam din cand in cand. Siropul se strecoara si se pune la frigider.

Se prepara bezeaua, mixand albusurile cu zaharul.

Intr-un bol se pune oul, galbensurile, cele 70 gr. zahar, vanilia, apoi se mixeaza pana ce compozitia devine cremoasa.

In aceasta compozitie se toarna in doua transe, bezeaua si se amesteca usor prin invaluire,  pana la omogenizare.

Printr-o sita se adauga faina si cacaoa in doua trei transe si se amesteca cu o spatula tot prin invaluire.

Se pregateste o foaie pergament la dimensiunea tavii si se toarna aluatul.

Blatul se coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ zece minute, avand grija sa facem testul scobitorii( dupa circa 7 minute).

Blatul se asaza cu tot cu foaia de copt pe un prosop ud si bine stors. se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema de ciocolata:

Se incalzeste laptele si in el se topeste ciocolata, se amesteca bine, se raceste.

Intr-un bol se adauga frisca lichida rece, apoi ciocolata topita, vanilia, si se mixeaza, se adauga si zaharul pudra.

Oprim mixerul in momentul in care obtinem o crema frumos legata, atentie nu dureaza mult.

Se unge suprafata blatului cu siropul rece, ne folosim de o pensula, apoi deasupra punem crema si o uniformizam.

Asezam ciresele alcoolizate( vezi foto) si rulam blatul ajutandu-ne de foaia pergament.

Punem rulada la rece pentru o ora.

Intre timp mixam frisca si o punem la frigider.

Asamblare:

Mutam rulada pe un platou si o acoperim cu frisca( ne folosim de un pos sau cu o spatula, dupa dorinta), asezam ciresele alcoolizate, pudram cu cacao si o stropim cu sirop.

Cand asezam rulada pe farfurie, mai stropim cu sirop si punem cirese ramase de la sirop, daca dorim in plus.

O minunatie delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]