Desert placinta rulata cu dovleac

de Rahela Velicu in Dulciuri, 22 Iun 2021 | 2935 vizualizari

 

pentru ca mai aveam o punga de dovleac razuit la congelator, am facut o placinta asa cum facea bunica :) 

 

INGREDIENTE

Ingrediente foi:

  • 1 ou
  • 120 gr untura sau unt moale
  • 450 gr faina
  • 100 ml apa
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 700 gr dovleac razuit
  • 3 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta rulata cu dovleac:

Mai intai pregatim umplutura: punem dovleacul razuit intr-o cratita impreuna cu zaharul si lasam 15-20 de minute. La final adaugam si scortisoara.

Trecem la pregatirea foilor. Punem faina intr-un bol. Adaugam oul, untura si apa si framantam un aluat moale si nelipicios. Daca mai este nevoie mai puteti adauga un praf de faina.

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem 3 foi subtiri din acest aluat. Ungem foile cu dovleac din abundenta, apoi le rulam si le incolacim in forma de melc, dar le incolacim direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Punem in cateva locuri deaupra placintei cate un bob de untura ( cam de marimea unei maslinute sau chiar mai putin), iar eu am adaugat si dovleac calit din loc in loc deoarece mi-a ramas putin.

Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos. La final o putem pudra cu zahar pudra si o acoperim cu un prosop pana cand se raceste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac