A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Costita de miel cu tarhon

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Costita de miel se curata, se spala si se taie in doua. Se pregateste intr-o oala vin, foaie de dafin, sare si cateii de usturoi. Se pune la fiert costita in oala...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu carnat...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Fasolea alba se spala si se pune la infoiat in multa apa calduta timp de cateva ore . Daca este nevoie si tot lichidul a fost absorbit, se completeaza cu apa[ tot calduta ] ...Citeste continuarea

Cartofi noi, cu salata verde si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă puțin să se răcorească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Cât timp fierb cartofii,...Citeste continuarea

Desert tort ecler cu capsuni si sos...

Postat de: RuxyRux in Torturi

Pentru prepararea blatului: Avem nevoie de o cratita larga, punem laptele la foc mic, adaugam untul, zaharul pudra, vanilia si amestecam apoi lasam sa dea un clocot si turnam faina toata, in...Citeste continuarea

Desert chec aromat cu nuci si...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Toate ingredientele folosite...Citeste continuarea

Sandwich-uri gratinate cu oua si...

Postat de: rocsi_1612 in Sandvisuri

Castravetii murati ii taiati feliute. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare, le amestecati. Puneti hartie de...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu visine

Postat de: robert_badica in Prajituri

Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt....Citeste continuarea

Ravioli cu chorizo si mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Paste

Mazarea verde se spala si se curata. Se pun la fiert ravioli in multa apa fierbinte cu sare . Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Pentru economisirea de...Citeste continuarea

Sarmale in frunze de vita de vie,...

Postat de: mihaelar63 in Multicooking

Se preincalzeste Multicookerul Crock Pot cu gatire sub presiune . Ceapa se taie marunt si se pune la sotat . Adaugati dupa 2 minute orezul si il lasati sa se prajeasca pana...Citeste continuarea

Placinta cu carne si frunze de...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Taiati si-ndepartati tijele. Spalati bine foile si tijele. Taiati tijele bucatele.. Pregatiti apoi foile, indepartati vena din mijlocul foilor (pastrati-le pentru umplutura). Puneti foile 2...Citeste continuarea

Desert crema de lamaie rapida /...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Într-o cratiță pe foc, puneți smântâna și indulcitorul /zaharul. Amestecati pentru a dizolva indulcitorul/zaharul, aduceti la fierbere si adaugati sucul de lămâie ....Citeste continuarea

Salata cu sparanghel, feta si coppa

Postat de: ctlina in Salate

Sparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Fierbeti-l in apa cu sare timp de 12 minute. Scoateti din apa si taiati-l bucati. Sotati sparanghelul taiat...Citeste continuarea

Terci de ovaz( porridge) cu sirop...

Postat de: RuxyRux in Mancare copii

1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin,...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider. Intr-un craticioara se pun...Citeste continuarea

Rata pe varza la vas din fonta...

Postat de: Ksenya in Rata

Spalam bine rata, apoi condimentam cu sare si piper macinat si o punem la rece pentru o ora. Tocam ceapa solzisori, tocam varza murata si cea dulce grosier si le adaugam in vasul din fonta...Citeste continuarea

Supa de salata verde cu zucchini...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Slaninuta se taie in feliute mici increstate. Toate acestea se soteaza usor in ulei . Turnati deasupra 2-3 l apa si...Citeste continuarea

Aperitiv cu placinta greceasca

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Placinta se decongeleaza la temperatura camerei . Ungeti o tava incapatoare cu ulei sau puneti o folie de copt . Coaceti placinta la cuptorul preincalzit la 180 Grade C , timp...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit . In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde...Citeste continuarea

Spanac verde cu chorizo proaspat

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Se pune uleiul intr-un wok sa se infierbante . Carnaciorii proaspeti chorizo se incresteaza pe ambele parti . Prajiti usor  carnatii in ulei  . Ei vor elibera...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata,...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...Citeste continuarea

Curry Indian cu Pui - Reteta...

Postat de: mirela0911 in Pui

Cum se prepara Curry Indian cu Pui - Reteta gustoasa si usoara Se spala pieptul de pui, se sterge de apa si se taie in bucatele potrivite. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune...Citeste continuarea

Fasole verde cu usturoi

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai taiem capetele pastailor si le taiem in doua sau in trei,  daca este cazul.  Prajim fasolea verde in ulei incins timp de 10-13 minute sau pana cand este gatita...Citeste continuarea

Desert gofre cu ciocolata si...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele,...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu usturoi si marar

Postat de: robert_badica in Mancaruri de legume

Cartofii se curăţă şi se taie în sferturi. Într-o oală cu apă se pun la fiert cartofii pentru 10 minute. Se scurg cartofii de apă şi se amestecă cu uleiul de măsline,...Citeste continuarea

Desert gofre simple

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se amestecă ingredientele solide (făina, zahărul tos și cel vanilinat, praful de copt și sarea), după care se adaugă ouăle întregi și apoi laptele călduț,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caise

Postat de: robert_badica in Prajituri

Mai întâi, pregătim ingredientele. Apoi, mixăm ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm. Apoi, punem făina...Citeste continuarea

Ceafa de porc in sos alb servita cu...

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Curatam si tocam legumele cubulete. Incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa. Dupa ce se inmoaie, punem ardeiul si dovlecelul si le lasam pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori. Ouale se mixeaza cu...Citeste continuarea

Cus-cus cu menta si rodie

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem cus-cusul intr-un castron, turnam peste el apa fierbinte condimentata cu sare si piper si lasam  cca. 10 minute la hidratatat. Intre timp tocam menta si punem semintele de rodie la...Citeste continuarea

Desert tort Sebastian

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un bol cu putina sare. Le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat...Citeste continuarea

Desert gofre cu zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Zmeura se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se fierb pana cand zmeura incepe sa se lipeasca de vas. Se lasa sa se racoreasca. Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Ouale se...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de iunie

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...Citeste continuarea

Aperitiv placinte din cartofi,...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta...Citeste continuarea

Desert gofre cu visine

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Visinele se amesteca cu 3 linguri de zahar si se dau deoparte. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilinat.  Se adauga esenta de vanilie, smantana, apa minerala...Citeste continuarea

Desert clatite a la Ana Lugojana

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un bol am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu un tel cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate din ea, apoi am diluat cu lapte si apa minerala. Am omogenizat...Citeste continuarea

Mancare de rosii cu ardei kapia

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa si...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu spanac si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana.  Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana...Citeste continuarea

Desert mini rulada cu zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus.  Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana...Citeste continuarea

Desert tort cu visine, capsuni,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...Citeste continuarea

Paine cu bere si seminte de floarea...

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta si bere, jumatate din uleiul de masline  impreuna cu 100 gr faina alba si lingurita cu zahar . Zaharul ajuta la...Citeste continuarea

Salata light cu ton

Postat de: mihaelar63 in Salate

Curatati si spalati legumele . Ceapa si ardeiul se maruntesc . Ridichile se taie feliiute  si se sareaza ca sa se inmoaie putin . Amestecati tonul in ulei cu sare...Citeste continuarea

Pizza cu pui si altele (pentru...

Postat de: Constelatialeu in Pizza

Blat : Intr-un castron incapator am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am sfaramat drojdia, am adaugat zaharul si jumatate din apa calduta, am omogenizat si am lasat s acreasca cca 15...Citeste continuarea

Supa de cartofi noi, verzisoare de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele . Ceapa se marunteste si morcovul se taie rondele si se soteaza in ulei . Sarati si turnati in oala 2-3 l apa . Adaugati cartofii taiati...Citeste continuarea

Fusili cu sos de carne

Postat de: mihaelar63 in Fusilli

 Legumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand...Citeste continuarea

Salata de fasole galbena cu cabanos...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea se curata si se spala si se rupe mai marunt. Mie imi place sa tai/ rup fasolea mai marunt pentru salata sau supa . Fierbeti fasolea in apa cu sare pana obtineti...Citeste continuarea

Cuba Libre

Postat de: Constelatialeu in Cocktail

Cum sunt eu ametita de fel, n-am citit decat ingredientele din retata pusa de Bucataras, ordinea in care se adauga ingredientele am facut-o din capul meu, asa ca va dau ambele variante....Citeste continuarea

Desert sarlota Duo, cu capsune

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru crema de lapte se amestecă într-o crăticioară: zahărul tos, amidonul alimentar și zahărul vanilinat, după care se încorporează gălbenușurile și apoi treptat, laptele...Citeste continuarea

Fructe de mare cu broccoli si orez

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Pentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul  prin...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am curatat aripile si le-am spalat, apoi le-am pus la fiert intr-o oala de 5 l, am adaugat si putina sare. Cand a inceput sa fiarba am adunat spuma formata. Cat au fiert aripile mi-am...Citeste continuarea

Supa de vacuta cu galuste de gris

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]