Un lucru e cert: nu le mai cumpăr banane fetelor mele pentru că nu le mănâncă. Aveam 2 banane care erau pe punctul de a se strica, astfel încât le-am băgat rapid într-un chec delicios, care a fost apreciat de toată familia.
Într-un bol încăpător se mixează ouăle, cu sarea zahărul măcinat, până când compoziția devine spumoasă. Se adaugă untul topit, smântâna și esența de vanilie și se mixează puțin, până când se vor încorpora.
Se decojesc bananele și cu ajutorul unei furculițe se zdrobesc bine, după care se încorporează în aluat.
Se adaugă făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu și se amestecă cu o spatulă până când se vor încorpora toate ingredientele.
Se adaugă cireșele confiate și alunele tocate și se amestecă puțin.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară și se unge cu unt. Se toarnă în ea aluatul și se presară alune deasupra.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute.
Se scoate checul din cuptor și se lasă să se răcească complet după care se poate felia.