Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert batoane cu miere
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol, punem faina, zaharul, sarea, drojdia, apa si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosopel, si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea
Chiftele de pui la cuptor
Postat de: oanapl in PuiCarnea de pui o toci, apoi o amesteci cu ceapa mărunţită, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, oualle batute, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru. Inmoi o felie de paine in...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: oanapl in Dulceata / GemPui afinele in strecuratoare si le treci prin jet de apa rece, dupa care le cureti de codite si frunzulite. Pui afinele intr-un vas si presari zahar deasupra. Scuturi putin cratita ca sa se...Citeste continuarea
Desert tarta cu rubarba, mure si...
Postat de: oanapl in PrajituriCerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit. Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in...Citeste continuarea
Desert inghetata de capsuni rapida
Postat de: ctlina in DulciuriIn bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul. Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o...Citeste continuarea
Piscialandrea / Tarta cu ansoa...
Postat de: ctlina in PizzaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea....Citeste continuarea
Desert tort cu crema caramel si visine
Postat de: aliliana in TorturiBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se...Citeste continuarea
Desert cake pops
Postat de: CameliaComan in DulciuriTaiem untul in cubulete mici si il punem intr-o craticioara. Il topim la foc mic. Intr-un bol, trebuie sa punem ouale si zaharul. Le mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam esenta de...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si gutui
Postat de: Nadyne in DulciuriPregatim aluatul pentru foaia de placinta astfel: punem ingredientele in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta, intai ingredientele lichide,...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu leustean
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert...Citeste continuarea
Spaghete cu sos de rosii si carne...
Postat de: Meea in SpaghetePreparăm spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei. Punem peste carnea tăiată...Citeste continuarea
Cus-cus cu carnati de casa
Postat de: RODIMUR in PorcSe taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească. Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în...Citeste continuarea
Taitei cu varza calita
Postat de: panacris in PasteVarza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni
Postat de: panacris in TorturiBiscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă...Citeste continuarea
Desert negresa cu caise, rubarba si...
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Tocanita de post cu naut
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postNautul se tine in apa, cel putin 2 ore (de preferat toata noaptea in frigider). Vanata se coace pe aragaz, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca foarte putin. Se pune nautul la fiert,...Citeste continuarea
Broccoli cu ficatei la cuptor
Postat de: oanapl in FicatFierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici. Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale...Citeste continuarea
Desert chec umplut
Postat de: eumimi in PrajituriPregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Aperitiv omleta portofel cu sunca...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriȘunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se bat ouăle cu sarea și piperul. În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic....Citeste continuarea
Cartofi noi cu carnati picanti
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ]. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: oanapl in Dulceata / GemSpeli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Fierberea fructelor fara...Citeste continuarea
Dulceata de fragi
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemFragii se aleg bine, unul câte unul, se pun într-o sită, se curăță de codițe și se cufundă de 2-3 ori în apă rece pentru a fi sigur curați. Când s-au scurs bine...Citeste continuarea
Prajitura felie de lapte - Desertul...
Postat de: Oana in PrajituriIata cum se prepara Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste....Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Se aleg căpșunile de aproximativ aceeași dimensiune, se curăță de codițe se spală bine, cufundându-le de câteva ori în apă rece, pentru a...Citeste continuarea
Aperitiv pariziene umplute cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDesprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc,...Citeste continuarea
Pizza margherita
Postat de: iri_love in PizzaPentru început, pregătim maiaua astfel: într-un bol, punem 250 ml apă călduță în care am adăugat cele două linguri de zahăr, plicul de drojdie si 2...Citeste continuarea
Aperitiv mamaliga cu branzeturi si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam. Ouale fierte si reci, le taiem felii. Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai. Le punem pe foc...Citeste continuarea
Pizza cu coronita de carnati
Postat de: oanapl in PizzaPregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute....Citeste continuarea
CARNE ASADA
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu stafide si iaurt
Postat de: oanapl in PrajituriBati ouale cu zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugi iaurtul si amesteci bine. Pui apoi uleiul, faina si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza. Adaugi stafidele si esenta...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Postat de: CameliaComan in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu unt Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete. Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Sirop de soc si salcam
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotCulegem florile de soc si de salcam, avem grija sa le culegem pe cele curate, fara gazulite si alte ''Zburatoare'', apoi luam un vas mare ( am folosit o galetusa de plastic de cca 4 l), asezam...Citeste continuarea
Sos Arrabbiata pentru paste
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasIncep prin a scoate semintele de la ardei; Salotele le voi taia cubulete; Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta cu vanilie
Postat de: Oana in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Mai intai, trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar,...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: atelierul_de_retete in Mancaruri de legumeAvocado se piseaza cu furculita, se adauga rosia taiata cubulete, ceapa, coriandrul tocat, cateva picaturi de tabasco, lamaia, se asezoneaza cu sare. Amestecati..Il puteti manca cu lipii sau pe...Citeste continuarea
Drob de miel cu carne tocata amestec
Postat de: andaoana in OaieAsa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului. Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute. Le lasam sa se...Citeste continuarea
Desert chec
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: aliliana in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Lasagna cu ciuperci si smantana
Postat de: Valclaudia in LasagnaCiupercile se curata si se spala, apoi se feliaza. Ceapa curatata si spalata, se toaca marunt. Ardeiul spalat se curata de cotor si se taie bucatele. Punem la sotat ceapa in putin ulei de...Citeste continuarea
Evantai de vinete
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeCureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri. Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu visine
Postat de: oanapl in PrajituriAm folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm. Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C. Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt....Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: RODIMUR in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă, la fiert, cu sare, pentru a fierbe în ea papanașii. Se amestecă bine, brânza de vaci cu...Citeste continuarea
Desert mere coapte
Postat de: CameliaComan in DulciuriSpalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa...Citeste continuarea
Slanina popricata cu usturoi verde
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaBucatile de slanina cu straturi de carne se taie in bucati potrivit de mari 10/10 cm . Se pun bucatile de slanina la fiert, in apa sarata cu pudra de usturoi, foaie de dafin si piper, timp...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui, cu...
Postat de: RODIMUR in PuiSe prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html Se curăță și se spală cartofii, după care se...Citeste continuarea
Supa de mugur de vitel, cu chimen
Postat de: RODIMUR in SupeSe spală bine carnea de vițel și se pune la fiert, la foc iute la început, iar când se ridică spuma la suprafață, se adună cu o spumieră, se aruncă și se dă focul puțin mai...Citeste continuarea
Desert tarta de cocos cu gris
Postat de: andaoana in DulciuriCiocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu. Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei...Citeste continuarea
Chiftele din dovlecel si branza de...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeDecojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău. Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl...Citeste continuarea
Desert tortul copilariei
Postat de: abetina in TorturiSe separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat, se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata,...Citeste continuarea
Desert tarta cu budinca de...
Postat de: Valclaudia in PrajituriSepara ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Bate spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul...Citeste continuarea