A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu blat din albusuri cu...

Postat de: katty in Dulciuri

Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie  de copt si ii bagam la cuptor la foc mic pana se usuca bine. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.Din ei macinam o parte pentru blat, iar...Citeste continuarea

Prajitura cu foi pe dosul tavii si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de...Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...Citeste continuarea

Desert chiftele din mere

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Merele se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron. Faina se poate pune mai multa daca merele sunt mai zemoase....Citeste continuarea

Paste integrale cu carne tocata

Postat de: MotanLaOale in Penne

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie marunt. Ciupercile se scurg si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si ciupercile, 10...Citeste continuarea

Foietaje cu somon

Postat de: cristina1985 in Somon

Telemeaua se rade fin, iar mozzarella pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pastreaza in frigider, pana este gata pestele. Aluatul se decongeleaza. Pestele se fierbe in apa, intr-o tigaie sau se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu unt de arahide...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei cu untul de arahide cu zaharul pana devine cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam bicarbonatul, praful de copt...Citeste continuarea

Sos de rosii pentru pizza sau paste

Postat de: xana in Pt. paste

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Punem pasta de rosii concentrata si usturoiul si se mai lasa la calit 3-4 minute. Se adauga apoi 500 ml de pasta de...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de banane si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, esenta si mixam...Citeste continuarea

Bulion

Postat de: sufletista in Bulion

Rosiile le spalam, le indepartam cotoarele, le taiem in sferturi. Le trecem prin masina de tocat carne (la care montam dispozitivul pentru rosii) Le trecem de 2 ori pentru a le stoarce...Citeste continuarea

Desert chec cu fistic si banane

Postat de: sufletista in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie; adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza, adaugam peste albusuri,...Citeste continuarea

Plachie de caras

Postat de: Ela68 in Crap / Caras

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire.  Separat, pregatim sosul: calim...Citeste continuarea

Desert tort festiv Orange-Chocolate

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat de ciocolata: 1. Preincalziti cuptorul la 180⁰C. 2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, dati deoparte si lasati-o sa se raceasca. 3. Mixati untul cu jumatate din...Citeste continuarea

Salau cu prosciutto, rosii uscate...

Postat de: mihaelar63 in Salau

Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza. Usturoiul, ceapa se curata si se spala. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt. Condimentati rasnind sare si...Citeste continuarea

Salata de pastai in sos de maioneza...

Postat de: RODIMUR in Salate

Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare,...Citeste continuarea

Desert marshmallows stars

Postat de: Meea in Bauturi

      Pe foc mic sau la cuptorul cu microunde punem la topit marshmallows. După ce s-au topit, le mixăm cu mixerul la viteză mare, până când compoziția se...Citeste continuarea

Desert alivenci moldovenesti dulci

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Se pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu cartofi copti...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati bine cartofii si sfecla. Se pun la copt in cuptor cartofii si sfecla. Incercati dupa 40 minute daca s-au copt . Curatati sfecla si cartofii si le lasati la racit....Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu dovlecel

Postat de: eumimi in Ciorbe

Punem ceapa tocata marunt la calit impreuna cu morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica si le lasam 8-10 min. Adaugam carne ataiata cuburi si mai lasam cateva minute sa se patrunda...Citeste continuarea

Tocanita de ceapa

Postat de: privatelaura in Pui

Se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper, usturoi, după cum va place. Se adaugă o ceapă tocată mărunt. Se amestecă bine, apoi se pune la rece câteva ore. Cu ceva timp timp inainte...Citeste continuarea

Desert prajitura fara zahar cu afine

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o...Citeste continuarea

Paste cu branza si piept de porc

Postat de: ancutsa in Fusilli

  Se pun pastele în apă clocotită, cu puţină sare şi o lingură de ulei şi se fierb al dente.  Între timp, se taie pieptul de porc în felii subţiri, se...Citeste continuarea

Snitele cu cartofi copti si sunca...

Postat de: ancutsa in Porc

    Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt....Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si coniac

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Ficateii de pui se curata bine de pielite si se pun sa stea in lapte. Eu i-am tinut 2 ore. Astfel ficatul va fi mai pufos si mai gustos. Scurgeti ficatul intr-o sita ne-metalica. Curatati...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, mure si...

Postat de: oanapl in Torturi

Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si crema...

Postat de: oanapl in Prajituri

Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni...Citeste continuarea

Pulpe de pui in foietaj

Postat de: oanapl in Pui

Speli si usuci cu servetele absorbante pulpele de pui dezosate. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci...Citeste continuarea

Sirop de ridiche neagra cu miere...

Postat de: oanapl in Vegan / Raw vegan

Cum se prepara Sirop de ridiche neagra cu miere remediu natural pentru tuse Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop. În partea de sus (unde au fost frunzele) tai...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete mic dejun, satios

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Feliile de pâine toast se aplatizează cu sucitorul/făcălețul/sticla, apoi se așază în formele de brioșe unse cu unt. Se ung cu puțin sos de roșii, apoi se adaugă...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Dovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare...Citeste continuarea

Paste cu sos alb, telemea si broccoli

Postat de: oanapl in Paste

Speli buchețelele de broccoli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă. Tai șuncă în cubulețe, iar telemeaua o dai pe răzătoarea mică....Citeste continuarea

Desert prajitura cu taietei si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Intr-o tigaie/oala adanca rumeniti taieteii uscati in untul topit. Adaugati 250 ml de apa, scortisoara si fructele de padure. Reveniti. Puneti laptele condensat si treptat aceeasi...Citeste continuarea

Paste integrale cu carne de pui in...

Postat de: mirela0911 in Paste

Se pun la fiert pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se scurg de apa si se clatesc rapid sub un jet de apa rece. Se lasa deoparte. Pieptul de pui se...Citeste continuarea

Sarmale cu varza chinezeasca si...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala. Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare. Scoateti si scurgeti. Curatam si taiem ceapa marunt....Citeste continuarea

Paste farfalle cu pui, smantana si...

Postat de: ctlina in Farfalle

Intr-o tigaie rumeniti bine ciupercile spalate si taiate in 6, intr-o lingura de ulei de masline. Curatati si taiati marunt ceapa. Intr-o alta tigaie incalziti 2 linguri de ulei si...Citeste continuarea

Desert pancakes cu sirop de artar/...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati faina, praful de copt, sarea si zaharurile. Adaugati treptat galbenusurile de ou si laptele. Bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat la compozitia precedenta. Ungeti...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase

Postat de: Giuve12 in Dulciuri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat...Citeste continuarea

Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi...

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun...Citeste continuarea

Salata combinata

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Pregatim mai intai ceapa care trebuie sa stea la marinat macar 2-3 ore. Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori, apoi o punem intr-o caserola cu capac. Presaram sare peste ea si turnam...Citeste continuarea

Desert barcute cu crema de lamaie...

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Amestecam laptele cu faina, strecuram pt a ne asigura ca nu vor fi cocoloase, adaugam si 50 g zahar pudra si punem la fiert amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa. Luam apoi de pe foc...Citeste continuarea

Desert eclere

Postat de: eumimi in Prajituri

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe...Citeste continuarea

Desert bucte cu dulceata de smochine

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce...Citeste continuarea

Desert gogosi umplute cu dulceata...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Cum se prepara Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla Se pune făina în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face un cuib în care se pun drojdia...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am inceput cu macinarea biscuitilor. Eu am amestecat biscuiti simpli cu biscuiti oreo. I-am macinat impreuna cu crema cu tot (oreo), apoi i-am amestecat cu untul topit. Am pus biscuitii intr-o...Citeste continuarea

Desert cornulete cu nutella

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Intindem aluatul decongelat. Taiem triunghiuri aluatul si punem cate un bob de crema de ciocolata nutella pe fiecare triunghi. Rulam triunghiurile de la baza spre varf. Asezam cornuletele...Citeste continuarea

Desert prajitura ora 12

Postat de: ancutsa in Prajituri

    Blatul: Se freacă untul cu zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, esenţă de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă...Citeste continuarea

Desert amandine de casa

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Blatul: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, esenţă de vanilie, gălbenuşurile,  cacaoa, făina, praful de copt şi se amestecă...Citeste continuarea

Desert prajitura rustica cu mere

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Din 140 g zahar, se opresc 3 lg (care se presara la sfarsit, peste mere). Restul se amesteca cu galbenusurile, pana se albesc. Untul se topeste si se toarna (racit) 1/2 din cantitate peste...Citeste continuarea

Desert strudel cu mere

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a curata merele de coaja si a le taia cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie. Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si  pesmetul. Amestecam pana ce untul s-a topit si lasam pe...Citeste continuarea

Platou cu aperitive II

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Spalati legumele si fructele. Feliati ardeii. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri . Cascavalul se poate felia dupa preferinta [...Citeste continuarea