Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

de -Licurici- in Dulciuri, 23 Feb 2018 | 4748 vizualizari

 

"Reteta cu dragoste"

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida;
  • 50 ml lapte de migdale cu vanilie;
  • 50 g zahar;
  • 1/2 pastaie de vanilie;
  • un plic zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • 7 g gelatina maruntita Dr. Oetker;
  • gem de fructe;
  • ciocolata alba maruntita, pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Panna Cotta cu vanilie si gem:

Gelatina se pune la hidratat in apa.

Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic.

Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina deshidratata, amestecand continuu.

Compozitia se pune, in mod egal, in pahare sau boluri si se lasa la frigider pana se intareste.

Cand s-a intarit, se pune pe deasupra gemul.

Se lasa la frigider peste noapte si se decoreaza cu ciocolata alba maruntita.

TIPS-URI

1

Pastaia de vanilie se taie pe jumatate, apoi, cu un cutit, se scoate miezul/semintele.

2

Daca este prea tare, gemul se baga 1 min la cuptorul cu microunde sau pe incalzeste pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Panna Cotta cu vanilie si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de foietaj cu crema si frisca