Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert turta dulce
Postat de: andaoana in DulciuriInainte de a incepe, trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra....Citeste continuarea
Desert fursecuri umplute cu cocos
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la...Citeste continuarea
Desert cozonac cu umplutura de mac...
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte. Ouale le batem impreuna cu putina sare...Citeste continuarea
Supa crema de dovleac
Postat de: andaoana in SupeIn cuptorul incins la 200 grade C, punem dovleac placintar la copt direct pe gril. Trebuie sa punem sub el o tava ca sa nu curga direct in cuptor. Cand dovleacul este copt si intra...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de bezea si...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca. Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul. Restul...Citeste continuarea
Pui cu orez
Postat de: UrsanMihaela in PuiMarinarea puiului : Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza....Citeste continuarea
Aperitiv cremwursti in aluat de...
Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / GarnituriSe scoate aluatul din congelator si se lasa pe masa sa se decongeleze. Cand se poate desface, intindeti aluatul pe masa de lucru si portionati aluatul in 8 dreptunghiuri egale...Citeste continuarea
Mancare de ardei si rosii
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de postSe coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si...
Postat de: ctlina in PrajituriRadeti ciocolata. Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa. Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea
Varza dulce cu sunca de porc sarata
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou...Citeste continuarea
Desert kouglof/ Guguluf briosa...
Postat de: ctlina in DulciuriUngeti bine cu unt forma de kouglof. Depuneti migdalele intregi pe fundul formei. Incalziti cuptorul la 180°C. Sfaramati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut....Citeste continuarea
Varza acra cu carne de porc si...
Postat de: eumimi in PorcMai intai tocam varza, ii adaugam 1 cana de zeama de varza si 1 cana de apa, ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si punem la fiert 35-40 de minute. Adaugam pasta...Citeste continuarea
Desert cosulete Pavlova cu crema de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare. Se...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de smantana...
Postat de: RODIMUR in PorcCum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se...Citeste continuarea
Salata de icre: Reteta simpla si...
Postat de: sufletista in SalateIata cum se prepara Salata de icre: Reteta simpla si gustoasa pentru un aperitiv traditional Punem 250 ml apa la fiert si cand da in clocot,adaugam grisul in ploaie, continuu pana ce se...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ovaz si unt de...
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema, adaugam oul si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam untul de arahide si dupa ce l-am incorporat, adaugam faina...Citeste continuarea
Desert tort cu trei straturi de...
Postat de: sufletista in TorturiBlat -topim untul si il lasam sa se raceasca cat timp vom amesteca ingredientele solide. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, sare, cacaua. Batem oul dupa...Citeste continuarea
Salata de ardei
Postat de: xana in SalateTaiem ardeii in cubulete mici, ceapa cat se poate de marunt, iar rosiile le curatam de seminte si le taiem la marimea ardeilor. Amestecam totul cu ulei de masline, zeama de lamaie, oregano,...Citeste continuarea
Pisica de mare la cuptor
Postat de: xana in PesteCartofii cu tot cu coaja si spalati ii ungem cu putin ulei si ii dam la cuptor. Pisam usturoiul si il amestecam cu sare, piper, paprika, coriandru praf si cateva linguri de ulei de masline....Citeste continuarea
Sos caramel
Postat de: xana in SosuriAmestecam apa cu zaharul pana devine un amestec omogen dar fara ca acesta sa se topeasca complet. Punem la foc mediu pana capata culoarea chihlimbarului fara sa amestecam deloc. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Desert traditional, malai...
Postat de: amalia01 in PrajituriCum se prepara acest desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica Ouale le mixezi impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase. Adaugi,...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeSe spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari....Citeste continuarea
Spaghetti alla puttanesca
Postat de: elucubratiiculinare in SpagheteSpaghetti se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curățăm și tocăm mărunt usturoiul. Anșoa se toacă mai mare. Măslinele se înjumătățesc. Caperele se pun...Citeste continuarea
Aperitiv pancakes cu ciuperci
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute. Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile,...Citeste continuarea
Salata cu hering si pastrav afumat
Postat de: mihaelar63 in SalateCartofii se curata si se taie feliute sau cuburi. Sarati usor cartofii. Pestele se curata de piele .[ eu nu o arunc, o pun sa dea gust bun intr-o ciorba de peste]. Tocati...Citeste continuarea
Chiftele cu ceapa marinata si maioneza
Postat de: UrsanMihaela in PorcMod de preparare chiftele Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde. Aceste chiftele se...Citeste continuarea
Desert tort de mere cu crema de...
Postat de: UrsanMihaela in TorturiIntr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste...Citeste continuarea
Cea mai buna reteta de musaca de...
Postat de: RODIMUR in PorcPreparare Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă. Cartofii se...Citeste continuarea
Desert cheesecake Raffaello
Postat de: amalia01 in TorturiBiscuitii ii sfarami. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi. Compozitia astfel obtinuta o asezi intr-o forma circulara cu pereti detasabili si o...Citeste continuarea
Pui copt cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de pui se spala si se sareaza. Cartofii, morcovii, ceapa si usturoiul se curata si se spala. Ceapa se taie rondele, usturoiul se feliaza. Cartofii si morcovii se...Citeste continuarea
Desert clatite pufoase
Postat de: eumimi in DulciuriBatem bine ouale cu zaharul, adaugam uleiul si faina si amestecam bine. Turnam laptele in fir subtire. La prima clatita ungem tigaia cu ulei, la urmatoarele nu mai este nevoie. Punem...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de ness si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Albusurile reci, le mixati pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana se topeste, apoi puneti si zeama de lamaie. Adaugati faina, praful de copt, vanilia si amestecati cu o...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu varza
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea de porc se pune la fiert in apa cu sare si se lasa pana da un clocot bun [ 15 minute ]. Scurgeti carnea de zeama. Curatati si spalati legumele. Tocati marunt...Citeste continuarea
Pasta de ardei kapia copti si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postDacă ardeii sunt copți și congelați, lăsați-i să se decongeleze și strecurați-i bine de lichidul pe care-l lasă. Dacă nu aveți ardei copți, atunci va trebui să spălați, apoi să...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Geanina87 in Mancaruri de legumeAm spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja. Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari). Intre timp am maruntit sunca si ceapa. Dupa ce au...Citeste continuarea
Tortellini cu sunca si sos cremos
Postat de: mihaelar63 in TortelliniCuratati usturoiul si spalati verdeturile. Caliti usor usturoiul taiat felii in unt amestecat cu ulei. Adaugati sunca taiata cubulete. Adaugati rosiile si lasati 1-2...Citeste continuarea
Desert tarta cu gutui - 750-
Postat de: MotanLaOale in PrajituriGutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare. Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele se curăță, se spală, se taie în formele dorite și se pun la fiert în apă suficientă, la foc iute. Se îndepărtează spuma care se formează. Între...Citeste continuarea
Pui prajit
Postat de: xana in Jamie OliverPunem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand...Citeste continuarea
Desert tort spirala cu crema de...
Postat de: Oana in TorturiBlat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece. Amesteca faina cu cacaua si...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu mere
Postat de: sufletista in PrajituriMerele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu zmeura
Postat de: dantes in DulciuriSe maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Intr-o forma de tort cu inel detasabil punem biscuitii, apasam bine si ii nivelam sa obtinem o baza uniforma si o dam la frigider....Citeste continuarea
Quatre quarts
Postat de: caroline in PrajituriIncepem prin a cantari ouale intregi ( cu tot cu coaja ). Eu am folosit 4 oua ce cantareau 250 grame. Daca vom avea 200 grame de oua, folosim acelasi gramaj ( 200 gr ) pentru zahar, unt si...Citeste continuarea
Reteta romaneasca traditionala de...
Postat de: MotanLaOale in CiorbePreparare Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu...Citeste continuarea
Desert tort Raffaello
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o...Citeste continuarea
Orez cu piept de pui, mazare si...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerPieptul se curata de pielite si se taie cuburi mai mari. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot...Citeste continuarea
Paine impletita, cu seminte
Postat de: RODIMUR in PiineFăina cernută în prealabil se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, ouăle, sarea și zahărul. Se amestecă bine...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un castron ouale si zaharul si mixam pana ce devin spuma si zaharul s-a topit. Adaugam branza si amestecam in continuare. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei....Citeste continuarea
Empanadas cu carne amestec si ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete. Adaugati ouale, sarea, apoi faina, treptat si framantati cu mana. Cand aluatul devine omogen si nelipicios, il inveliti in folie si il...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de...
Postat de: katty in PrajituriPregatim mai intai blatul. Separam ouale. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul,...Citeste continuarea