Piure de cartofi la cuptor cu mozzarella

de katty in Mancaruri de legume, 27 Feb 2018 | 4905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 galbenus
  • 100 ml lapte
  • 30 gr unt+pentru uns forma
  • cimbru uscat
  • 200 gr mozzarella
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi la cuptor cu mozzarella:

Spalam bine cartofii si ii curatam de coaja. Ii spalam din nou si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert 15 minute in apa cu putina sare. Scurgem apa, apoi ii presam si i amestecam cu untul si lapte fierbinte cat sa iese un piure putin mai subtire decat il facem in mod normal. Adaugam sare, piper dupa gust, putin cimbru si galbenusul si omogenizam. Ungem un vas termorezistent cu unt, punem piureul, apoi asezam deasupra felii de mozzarella.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor.

Servim piureul ca fel principal langa o salata verde sau ca garnitura langa gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi la cuptor cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

28.02.2018, 12:49

Rocsi 1

28.02.2018, 19:49

Am facut si eu de cateva ori piure la cuptor cu diferite branzeturi, depinde ce aveam prin frigider, si foarte bun a mai iesit!

diaconta 1

28.02.2018, 22:27

Grozav de bine arata

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor