Conopida gratinata

de Ela68 in Mancaruri de legume, 12 Ian 2013 | 15048 vizualizari

 

Intotdeauna mi se pare ca atunci cand prepar conopida gratinata, sau alte sufleuri , niciodata portiile nu sunt indeajuns. Asa ca de fiecare data trebuie s-o repet....on and on..........

 

INGREDIENTE

  • conopida, 1 kg
  • sare
  • unt pentru uns forma
  • sos bechamel : 60 gr unt, 80 gr faina, 600 gr lapte
  • 2 oua
  • patrunjel
  • 200 gr parmezan
  • piper
  • nucsoara macinata, 1 lingurita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat buchetelele sa ramana intregi. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs.

Prepararea sosului bechamel : Se lasa untul la topit la foc mic.Adaugam faina dintr-o data si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.Eu folosesc de obicei telul, ma descurc mai bine decat cu lingura.Adaugam treptat laptele fierbinte pana la inglobarea totala a acestuia.

Adaugam parmezanul ras, pastrand 2-3 linguri pentru deasupra.Ungem un vas cu unt ( eu am folosit o forma de 15*30 cm ) si presaram pesmet.

Asezam buchetelele de conopida.

Turnam sosul caldut ( in care am adaugat patrunjelul tocat ....a fost o optine de moment de aceea nu apare in poza ) si presaram parmezanul ramas.

Dam la cuptorul preincalzit pana se formeaza o crusta aurie. Se serveste calda!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bon_Jovi 1

31.08.2013, 12:49

Dar cu ouale ce facem? Le punem in sos, le punem deasupra...!?

Ela68 1

31.08.2013, 15:23

scuze Bon_Jovi, mi-a scapat. Ouale se amesteca cu sosul Bechamel racit si parmezanul, apoi se toarna peste buchetelele de conopida.Multumesc de atentionare.

Bon_Jovi 1

02.09.2013, 20:20

Multumesc Ela68. Asa am si facut. A iesit foarte buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu cartofi si branza la cuptor