Conopida gratinata

de Ela68 in Mancaruri de legume, 12 Ian 2013 | 12156 vizualizari

 

Intotdeauna mi se pare ca atunci cand prepar conopida gratinata, sau alte sufleuri , niciodata portiile nu sunt indeajuns. Asa ca de fiecare data trebuie s-o repet....on and on..........

 

INGREDIENTE

  • conopida, 1 kg
  • sare
  • unt pentru uns forma
  • sos bechamel : 60 gr unt, 80 gr faina, 600 gr lapte
  • 2 oua
  • patrunjel
  • 200 gr parmezan
  • piper
  • nucsoara macinata, 1 lingurita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat buchetelele sa ramana intregi. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs.

Prepararea sosului bechamel : Se lasa untul la topit la foc mic.Adaugam faina dintr-o data si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.Eu folosesc de obicei telul, ma descurc mai bine decat cu lingura.Adaugam treptat laptele fierbinte pana la inglobarea totala a acestuia.

Adaugam parmezanul ras, pastrand 2-3 linguri pentru deasupra.Ungem un vas cu unt ( eu am folosit o forma de 15*30 cm ) si presaram pesmet.

Asezam buchetelele de conopida.

Turnam sosul caldut ( in care am adaugat patrunjelul tocat ....a fost o optine de moment de aceea nu apare in poza ) si presaram parmezanul ramas.

Dam la cuptorul preincalzit pana se formeaza o crusta aurie. Se serveste calda!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bon_Jovi 1

31.08.2013, 12:49

Dar cu ouale ce facem? Le punem in sos, le punem deasupra...!?

Ela68 1

31.08.2013, 15:23

scuze Bon_Jovi, mi-a scapat. Ouale se amesteca cu sosul Bechamel racit si parmezanul, apoi se toarna peste buchetelele de conopida.Multumesc de atentionare.

Bon_Jovi 1

02.09.2013, 20:20

Multumesc Ela68. Asa am si facut. A iesit foarte buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola