A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert oreo Cupcakes

Postat de: Meea in Dulciuri

  Brioșe: Batem oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat până când acesta aproape s-a topit. Se va topi complet la coacere. Adăugăm apoi laptele,...Citeste continuarea

Desert prajitura saseasca cu branza...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare. Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si nuca

Postat de: andaoana in Prajituri

Blatul: Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi....Citeste continuarea

Desert prajitura cu mar si frisca

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

       Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Desert crema de lamaie, la pahar

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Lămâia se spală bine în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un șervet curat. Se răzuiește coaja de lămâie (fără partea albă)...Citeste continuarea

Aperitiv placinte Poale-n brau

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Aluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem...Citeste continuarea

Jambon la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu cartofi

Postat de: AlexTeacher in Porc

Taie ceapa cubulete; Pune ulei intr-o cratita si caleste ceapa; Toaca usturoiul si pune-l si pe-acesta; Asezoneaza cu sare si piper; Adauga  carnea taiata cubulete;...Citeste continuarea

Ciorba cu fasole fideluta galbena

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici. Am...Citeste continuarea

Desert placinte cu mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, laptele, amestecam cu putina faina dupa care adaugam oul, untul moale taiat...Citeste continuarea

Desert nuci cu crema de nuca si gem...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut...Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de: sufletista in Prajituri

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,...Citeste continuarea

Desert rapid cu piscoturi si crema...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm crema de ciocolată. Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere. Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste...Citeste continuarea

Gyros cu carne de porc

Postat de: cristina1985 in Porc

Pulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte)...Citeste continuarea

Desert cornulete bicolore cu...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute....Citeste continuarea

Desert cheesecake cu Pomelo

Postat de: panacris in Prajituri

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se...Citeste continuarea

Budinca de legume cu carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Batem ouale cu smantana, adaugam patrunjel tocat si sare si piper dupa gust. Carnea o taiem cubulete si o prajim. Ungem un vas de yenna cu ulei, adaugam un strat de legume apoi carnea...Citeste continuarea

Desert prajiturele cu ganache de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Prajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in...Citeste continuarea

Desert crema de portocale, la pahar

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului...Citeste continuarea

Desert pere posate in vin

Postat de: xana in Dulciuri

Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem...Citeste continuarea

Desert trufe cu pudra de roscove

Postat de: mitinita in Dulciuri

Biscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti. Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti,...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu condimente

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul. Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga oul...Citeste continuarea

Desert prajitura dietetica

Postat de: dantes in Retete diabetici

Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se pune la cuptor intr-o tava unsa si tapetata 25 minute, la 150 grade C.  Pentru crema se amesteca in apa calda proteina de mazare timp de 2...Citeste continuarea

Aperitiv mini gugulufi

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza...

Postat de: katty in Prajituri

Intr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Asezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste....Citeste continuarea

Naut cu spanac si oua

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam spanacul, il spalam si il scurgem, apoi il taiem fasii. Intr-o tigaie (pe care o putem pune la cuptor), punem uleiul la foc mic si cand este incins, adaugam usturoiul tocat fin, apoi...Citeste continuarea

Chefal pe pat de lamaie

Postat de: panacris in Peste

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea

Desert minipavlova cu capsune si afine

Postat de: mady90 in Dulciuri

Mod preparare bezea: Se separa albusurile de galbenusuri si se presara fiecare cu un praf de sare. Galbenusurile se dau la rece acoperite bine, pana facem crema. Albusurile se bat bine cu un...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza...

Postat de: Oana in Prajituri

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate...Citeste continuarea

Merlucius crocant cu fasole verde...

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Pestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase. Curatati cu grija  pestele pe interior unde...Citeste continuarea

Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe

Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza dulce,...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Ouale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce. Galbenusurile se amesteca cu smantana,...Citeste continuarea

Tocanita ardeleneasca de porc, cu...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Carnatul se portioneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Puneti carnea la prajit intr-un vas non -aderent. Eu nu...Citeste continuarea

Falafel de casa ( chiftele de naut )

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie...Citeste continuarea

Desert prajitura lipicioasa cu...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Bananele curatate de coaja se pun in blender impreuna cu laptele, aromele, scortisoara, vanilia, cardamonul si cacaoa, apoi se mixeaza pana devine totul o compozitie omogena. Ouale se mixeaza...Citeste continuarea

Fasole boabe cu jambon si piept...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Jambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din...Citeste continuarea

Aperitiv a la Vasi

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se taie feliute subtiri - dupa plac. Salamul, ceapa verde, ardeiul se taie marunt. Rulada de cas se taie in doua si se feliaza. Pentru inceput se prajesc...Citeste continuarea

Aperitiv bulete din branza

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează...Citeste continuarea

Desert chec cu nuci si rahat

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le turnam peste albusuri si le incorporam cu o spatula.  Adaugam treptat faina...Citeste continuarea

Desert chec cu banane si ciocolata

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ne pregătim toate ingredientele. Tocăm mărunt cele două tablete de ciocolată. Eu am preferat o ciocolată neagră, dar merge orice ciocolată...Citeste continuarea

Aperitiv tarta de primavara

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

   Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se...Citeste continuarea

Desert tort de mere caramelizate,...

Postat de: eumimi in Torturi

Curatam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti. Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4...Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de: oanapl in Supe/Ciorbe

Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă,...Citeste continuarea

Desert prajitura razuita cu blat de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până...Citeste continuarea

Ciulama cu piept de pui

Postat de: UrsanMihaela in Pui

   Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite.   Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele.   Se taie usturoiul in feliute subtiri.   Se pune...Citeste continuarea

Desert prajitura Intercontinental

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de...Citeste continuarea

Pui la rotisor, cu cartofi,...

Postat de: vasimur in Pui

Pregătire pui: Spălăm bine puiul și-l condimentăm cu de toate, inclusiv în interior. Punem puiul într-un vas, p unem o frunză de dafin și o parte din usturoi, zdrobit...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de: mirela0911 in Lasagna

Se curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie feliute mici. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...Citeste continuarea

Desert prajitura Trandafir cu nuca

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Umplutura : Laptele, zaharul, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, se adauga nuca macinata, esenta rom si cacaua. Se lasa compozitia la fiert si se amesteca pana se ingroasa. La sfarsit se...Citeste continuarea