Desert cornulete

de trifadalia in Dulciuri, 7 Mar 2018 | 2159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 400 gr untura de porc (sau 2 pachete de margarina),
  • 250 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 6 linguri de smantana
  • ,200 gr zahar
  • 5 oua.
  • Umplutura:
  • 300 gr magiun de prune
  • 300 gr nuca macinata
  • coaja de la 2 lamai
  • 50 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete:

Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam untura si o faramitam bine. Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin, zaharul, smantana, ouale si amestecam bine pana obtinem o coca care se desprinde de pe maini. Se lasa in castron la dospit cel putin 1 ora.

Se imparte coca in patru parti si fiecare parte se intinde de circa 5 mm, se taie forma de triunghi cu pintenul sau un cutit cu varf si se umplu cu magiun de prune sau nuca (nuca macinata se amesteca cu zaharul si se toarna peste ea laptele caldut se amesteca bine si apoi pui coaja razuita de la cele 2 lamai  si zaharul vanilat. Se pun tava unsa cu ulei, lasi un pic distanta intre ele ca sa poata sa creasca putin si apoi le coci la foc potrivit 20-25 minute.

Asa calde le dai prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
chec pufos cu frisca