Ciorba de porc cu legume

de mirela0911 in Ciorbe, 7 Mar 2018 | 5209 vizualizari

 

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi! :d 

 

INGREDIENTE

  • 700 g pulpa de porc
  • 1 ceapa alba mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 1/4 de telina (daca e mare)
  • 1 borcan mic cu fasole verde
  • 1 canita mica mazare
  • 200 g conopida
  • 3-4 cartofi rosii
  • 1/2 conserva rosii taiate, in bulion
  • sare dupa gust
  • 30 ml ulei
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu legume:

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand incepe sa fiarba apa se adauga carnea. Se spumeaza daca este nevoie.

Intre timp se curata legumele si se spala. Morcovii se taie in cubulete mici, la fel si telina si pastarnacul. Ceapa se taie marunt si patrunjelul se taie in patru dar nu de tot si se pune asa in oala.

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins apoi se adauga morcovii si se lasa la calit pana iese culoarea din morcovi, apoi se adauga restul legumelor. La final se adauga ceapa, se amesteca, se lasa 2-3 minute la calit apoi se stinge cu apa din oala.

Cand este carnea fiarta pe jumatate, se adauga legumele si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intre timp se adauga si 1 lgt de sare.

Mazarea se pune separat la fiert. Conopida se spala apoi se rupe in buchetele mai mici. Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi potrivite.

Cand sunt pe jumatate fierte legumele, se adauga fasolea verde, conopida si cartofii. Se lasa sa fiarba pana cand sunt gata legumele.

Spre final se adauga mazarea fiarta inainte si rosiile bucati din conserva. Se potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se ia de pe foc si se pune patrunjelul tocat marunt si se acopera oala pentru a se imbina aromele.

Pofta buna sa aveti  

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere poate diferi in functie de carne!

2

Legumele adaugate in ciorba pot diferi in functie de preferintele fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

07.03.2018, 22:07

Tocmai am terminat-o și noi ,noh mai puțin conopida, n-am adăugat-o

Rahela Velicu 1

07.03.2018, 22:29

Foarte buna!

mirela0911 1

08.03.2018, 10:15

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca, cu carne de porc