A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Sardine la gratar

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Sardinele curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie. Se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline pe ambele parti. Jumatate de lamaie se curata de coaja, se toaca marunt...Citeste continuarea

Desert tort Alin

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de piersici...

Postat de: xana in Prajituri

Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de vanilie...

Postat de: Cristina82 in Prajituri

Foaia de rulada Pentru inceput batem cu mixerul zaharul si ouale impreuna, le batem cu rabdare si nu grabim mixerul ca sa nu ne scada compozitia. Le batem pana au o textura alba si...Citeste continuarea

Sardine la cuptor

Postat de: xana in Peste

Curatam si spalam bine pestii, apoi ii uscam cu ajutorul servetelelor. Taiem ceapa si usturoiul julienne si le amestecam cu sare, piper, foile de dafin, vinul, jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea

Desert fursecuri inimoase

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron punem smantana, untura, zaharul, sarea si cele doua oua, mixam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios,...Citeste continuarea

Salata de naut cu piept de pui

Postat de: Veronica22 in Salate

Pieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand este gata, se scoate pe servetel de hartie. Frunzele de salata se taie, de asemeni ceapa se...Citeste continuarea

Desert inimioare cu ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem faina intr-un bol, adaugam untura, zaharul si apa calduta si framanta alatul. Trebuie sa fie moale si nelipicios alatul. Punem folie alimentara sau hartie de copt pe blatul de lucru...Citeste continuarea

Desert cosulete din ciocolata in...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată. Le dăm la frigider...Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de: Oana in Prajituri

Mai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi...Citeste continuarea

Dovlecei la cuptor

Postat de: trifadalia in Porc

Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca.  Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in...Citeste continuarea

Desert banana bread

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se paseaza bananele ( bananele trebuie sa fie cat mai coapte pentru a se putea pasa. Trebuie sa obtii 340 gr pasate).  Se pune untul bine topit impreuna cu zaharul. Se amesteca. Se pun...Citeste continuarea

Snitel crocant cu tarate de ovaz

Postat de: Ela68 in Curcan

1. Amestecati condimentele cu taratele de ovaz. 2. Taiati fasii carnea, dati-o cu sare si treceti-o prin ou batut, apoi prin amestecul de condimente. 3. Asezati intr-o tava o folie de copt,...Citeste continuarea

Cod a la grec

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Bucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Se pregateste si sosul a la...Citeste continuarea

Chefal cu usturoi si rozmarin

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala in cateva ape, dupa care se usuca. Se umplu pestii cu usturoi tocat marunt si rozmarin. Se ung pestii cu ulei de masline. Se...Citeste continuarea

Desert placinta mini-afino

Postat de: Cristina82 in Dulciuri

Se bat foarte bine ouale cu zahar. Adaugi praful de sare si drojdia crescuta la temperatura camerei (daca ai drojdie uscata o dizolvi cu 2 linguri de apa calduta) Adaugi laptele caldut, apoi...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu aroma de lamaie

Postat de: merisor67 in Prajituri

Amestecăm oul cu un praf de sare, apoi adăugăm coaja de lămâie, rasă fin și esența. Frecăm untul moale, ținut la temperatura camerei aproximativ 45 de minute, cu zahărul pudră...Citeste continuarea

Aperitiv tartine valentine

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Toate feliile de pâine se decupează în formă de inimioare. Se fierbe tare un ou, se lasă la răcit, se curăță și se feliază în momentul în care se vor decora...Citeste continuarea

Desert tort cu rulada Valentine's Day

Postat de: eumimi in Torturi

Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu...Citeste continuarea

Salata de ton

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai fierbem ouale. Tocam salata verde si o punem pe fundul bolului. Adaugam rosiile tocate si castravetii, ceapa tocata rondele si boabele de porumb. Punem apoi maslinele, ouale...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Incepeti cu prepararea  siropului  pentru a se raci. Intr-un ibric puneti nuca de cocos, apa, vanilia. Asezati ibricul pe foc, lasati sa dea in clocot. Dati deoparte siropul si lasati-l...Citeste continuarea

Pate din ficatei de pui

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se pune uleiul și untul la topit în tigaie, la foc mic. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, în ulei și o jumătate din cantitatea de...Citeste continuarea

Piept de gasca cu sos de portocale

Postat de: Veronica22 in Rata

Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca....Citeste continuarea

Tarta din ficatei de pui si branza...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se face un aluat fraged, tare și nelipicios din făină, ou, sare și unt rece. Când aluatul este gata preparat, se împachetează într-o folie alimentară din plastic și se...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce vanilata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Blatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat...Citeste continuarea

Spaghete cu pui si brocoli

Postat de: licurici_lra in Spaghete

Spaghetele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe cutie. Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se prajeste in putin ulei.  Se pune sare, piper, fulgi de chilli si...Citeste continuarea

Pui Shanghai

Postat de: eumimi in Pui

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri.  Batem bine ouale, adaugam faina si un praf de sare.   Punem uleiul la incins si adaugam fasiile de pui date prin ou batut si apoi...Citeste continuarea

Desert gogosi glazurate cu ciocolata

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pregatim ingredientele si le lasam o ora la temperatura camerei. Într-un vas, se pune la încălzit smântâna dulce, se adaugă ciocolata tăiată bucăți și se amestecă...Citeste continuarea

Desert cel mai grozav chec

Postat de: andreea_andrei in Prajituri

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase. Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o...Citeste continuarea

Desert prajitura Ciresica

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul, cafeaua, faina si praful de copt,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea...

Postat de: katty in Prajituri

Curatam merele, le radem pe razatoarea mare, apoi le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, la foc. Amestecam pana scade toata zeama, dam jos si punem scortisoara macinata....Citeste continuarea

Pizza

Postat de: katty in Pizza

Cernem intr-un castron faina. Adaugam sarea si oregano. Dizolvam drojdia si zaharul in putina apa calduta. Punem drojdia peste faina si incepem sa framantam. Adaugam cate putina apa calda, apoi...Citeste continuarea

Sardine marinate

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Se curata sardinele de intestine si se taie capul. Daca aveti rabdare puteti sa le dezosati (sira se inlatura relativ usor). Se spala in cateva ape, se lasa la scurs si se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Salata de somon

Postat de: elucubratiiculinare in Somon

Se va pune o cratita cu 1 litru de apa la fiert. In momentul cand incepe sa fiarba, adaugam somonul taiat in bucati cat mai mici. Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Cartofii fierti se...Citeste continuarea

Salata cu fructe de mare si avocado

Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mare

Fructele de mare se pun la fiert in apa rece cu sare pentru 10 minute. Rosiile se taie feliute mici. Castravetele si ceapa se taie rondele fine. Avocado se taie in doua, se indeparteaza...Citeste continuarea

Piftie de porc

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Se spala bine si se pregateste carnea pentru pus la fiert. Intr-o oala mare se pune carnea, piciorul si urechea la fiert. Se pune apa sa treaca cu vreo doua palme deasupra carnii. Cand se...Citeste continuarea

Pizza Calzone

Postat de: Bucataras in Pizza

1.      Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.   Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu...Citeste continuarea

Salata Poiana cu ciuperci

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai curatam cartofii si morcovii si ii punem la fiert. Pieptul de pui il fierbem separat in alta cratita. Ciupercile le dam intr-un clocot ( le punem la fiert max. 15-20 de min)....Citeste continuarea

Paratha sau paine plata foietajata...

Postat de: merisor67 in Piine

Topim untul într-un vas, la foc mic și îndepărtăm spuma, de câte ori se formează. Eu am îndepărtat-o de două ori. Untul care rămâne se trece printr-o sită...Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie si coacaze

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas adanc mixam oul, zaharul, iaurtul, uleiul, sarea, zeama si coaja de lamaie. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu praful de copt. Adaugam ingredientele lichide mixate si amestecam...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata si nuci

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron mixam untul la temperatura  camerei cu zaharul. Adaugam sarea, oul, romul, apoi cernem faina, praful de copt si cacaua. Adaugam bucatelele de nuci si ciocolata si amestecam...Citeste continuarea

Desert cornuri cu gem de caise

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale,...Citeste continuarea

Bors de fasole cu ciuperci si spanac

Postat de: katty in Mancaruri de post

In uleiul incins punem la calit morcovul curatat, spalat si taiat semirondele. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam ocazional pana incep sa se inmoaie, apoi  adaugam pasta de ardei si stingem...Citeste continuarea

Ciupercute la cuptor

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

   Se unge tava cu ulei.    Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt.    Se taie in rondele mici carnatul si pe...Citeste continuarea

Noodle Soup

Postat de: katty in Supe

Punem deoparte 1 morcov si o tija de telina Apio. Spalam bine carnea de pui si o punem intr-o oala cu apa rece la fiert. Spumam bine, apoi adaugam cepele taiate in jumatati, morcovii in...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu cartofi si...

Postat de: katty in Porc

In uleiul incins punem la calit ceapa tocata fin. Cand devine translucida, adaugam carnea taiata cubulete potrivite. Amestecam ocazional pana carnea se albeste pe toate partile, apoi acoperim cu...Citeste continuarea

Chifle super pufoase

Postat de: diaconta in Piine

In apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina. Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am...Citeste continuarea

Desert prajitura Dragobete

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pentru foile de pandişpan: se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, iar după ce s-a format spuma se adaugă şi 2 linguri de zahăr,...Citeste continuarea

Mamaliga cu telemea de oaie si...

Postat de: katty in Porc

Intr-o oala punem 1 l apa la fiert. Cand apa e aproape gata de a da in clocot, adaugam sarea si malaiul in ploaie. Fierbem o mamaliga mai moale. In uleiul incins punem la prajit carnatul taiat...Citeste continuarea